Expoziţia de fotografii cu scop umanitar

437
29 UmbreCopiii nevoiaşi de la un centru special din Târgu–Jiu vor avea parte, de Crăciun, de cadouri. Acestea vor veni din partea unui tânăr fotograf din Târgu–Jiu care strânge bani prin intermediul unei expoziţii de fotografii.

Principalul scop al expoziţiei este strângerea de fonduri pentru copiii nevoiaşi de la Centrul de Nevăzători din Târgu – Jiu. Organizatorul expoziţiei şi totodată fotograful amator care a imortalizat superbele cadre este Florin Rotaru Marian. Expoziţia s-a desfăşurat în ultimele zile ale săptămânii trecute la Colegiul Naţional „Spiru Haret”.
Ideea expoziţiei a prins rădăcini în urmă cu două luni, atunci când Florin a participat, împreună cu şcoala la un proiect în Serbia şi i-a făcut cadou directorului Şcolii Economice din Niş un album de fotografii realizate de el. Acesta a fost foarte impresionat de creaţiile tânărului fotograf român şi i-a propus să realizeze o expoziţie pentru şcoala din Niş.
Fiind în pragul Sărbătorilor de Iarnă, Florin Rotaru s-a hotărât să facă o faptă bună şi să strângă bani pentru copiii nevoiaşi din centru.
Tânărul studiază la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu”, este elev în clasa a XII-a şi povesteşte că a început să jongleze cu fotografia în urmă cu patru ani. „Fotografia este un mod de relaxare prin care eu mă descarc de anumite situaţii, mai puţin plăcute. O fotografie reuşită este atunci când îi place fotografului. Trebuie să fie omul potrivit la locul potrivit!”, ne-a declarat Florin.
Expoziţia va continua săptămâna aceasta la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” din Târgu – Jiu. Dacă doriţi să îi ajutaţi pe copiii din centrul special de nevăzători, urnele pentru donaţii vă aşteaptă şi vă oferă ocazia de a fi Moş Crăciun, împreună cu Florin.
Lavinia Bobocescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here