Explozie controlată în zona Mănăstirii Lainici

877

O explozie controlată a avut loc sâmbătă, la ora prânzului, pe DN 66, Defileul Jiului, în zona Mănăstirii Lainici. S-au folosit 325 kg de materiale explozive, în echivalent trotil, a anunțat compania de drumuri. „Cantitatea de explozibili a trebuit calculată foarte bine pentru că explozia a avut loc lângă Mănăstirea Lainici și unda seismică produsă putea deteriora monumentul istoric”, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere,
Lucrările la podul de peste Jiu şi parcarea de la mănăstirea Lainici ar putea fi gata până la finalul lunii septembrie.
„Prefectul județului s-a deplasat la Lainici, unde a avut loc derocarea prin explozie controlată pe DN 66, Defileul Jiului, în aproprierea Mănăstirii Lainici, lucrare executată pentru finalizarea proiectului «Reamenajare sector Km 106+220-106+965, din zona Mănăstirii Lainici». Derocarea s-a efectuat în siguranță, traficul în zonă fiind oprit pentru 10 minute. De menționat și faptul că estimarea constructorului pentru finalizarea lucrărilor din imediata apropriere a mănăstirii este sfârșitul lunii septembrie”, a informat Prefectura Gorj.
În urmă cu doi ani, CNAIR a semnat la Târgu-Jiu contractul de execuție lucrări pentru „Reabilitare DN66 prin reamenajarea sectorului cuprins între km 105+000- km 105+580 în vederea construirii unui pod nou peste Jiu de la Meri la km 105+250” și „Reamenajare sector km 106+220 – km 106+965 din zona mânăstirii Lainici”, cu ofertantul desemnat câștigător Asocierea S.C. FREYROM S.A. – PROCONS GROUP S.R.L.
Valoarea contractului este de circa 20 de milioane de lei.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here