Expertiza în cazul victimei lui Manţog, nefinalizată

315

deschidereProcurorii Curţii de Apel Craiova au comunicat faptul că expertiza în cazul victimei accidentului produs de directorul economic al Complexului Energetic Turceni, Ionel Manţog, nu este încă finalizată. Anchetatorii susţin că, în mod greşit, s-a scris în presă că acest „caz este închis”, câtă vreme cauza este încă în curs de urmărire penală.

În acelaşi timp, presa din Bănie abundă de informaţii cu privire la faptul că procurorul care-l anchetează pe Manţog, în privinţa accidentului de circulaţie, Gheorghe Covei este autorul unei performanţe unice în analele Parchetului, aceea de a fi înregistrat de SIPA în timp ce îi transmitea, de pe telefonul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, lui Nicolae Marinescu, fostul director general al SC Romcereal SA Dolj, date secrete dintr-un dosar la care poliţia doljeană lucra din plin.

Procurorul general al Parchetului Curţii de Apel Craiova, Elisabeta Drăguţ, a precizat clar că, în presă, în mod greşit au apărut informaţii cu privire la cazul instrumentat de procurorul Gheorghe Covei în care se precizează că dosarul în care Ionel Manţog este urmărit penal pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă este un “caz închis”.

“Ne exprimăm îndoiala cu privire la veridicitatea presupuselor afirmaţii ale procurorului potrivit cărora acest caz este închis, câtă vreme cauza este încă în curs de urmărire penală, nefiind finalizată expertiza medico-legală dispusă pe baza probelor ridicate în ziua de 8 iulie 2010 urmare a exhumării”.

Este, aşadar, comunicarea oficială prin care procurorii anunţă că expertiza, în cazul victimei Constantin Frăţilă, nu a fost încă finalizată ca urmare a exhumării, iar procurorul Covei nu s-ar fi exprimat, aşa cum anumite organe de presă au relatat că acest caz este închis. Ancheta este în plină desfăşurare, aşteptându-se concluziile expertizei medico-legale.

Legături cu mafia!

Între timp, în presă au apărut informaţii despre procurorul Gheorghe Covei, unul dintre controversaţii anchetatori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. În ziarul „Lumea Justiţiei”, au apărut dezvăluiri care dacă ar fi adevărate ar fi trebuit să-l arunce pe Covei în spatele gratiilor. Se spune, astfel că procurorul Gheorghe Covei a deţinut aproape pe tot parcursul unui an, mai exact din toamna lui 1998 până în cea a lui 1999, funcţia de şef al Secţiei de Urmărire Penală. Jurnaliştii apreciază că acesta nu s-a evidenţiat cu nimic pe cale de urmărire operativă în toată această perioadă, în schimb, aşa cum atestă rapoartele serviciilor operative, a reuşit să cimenteze relaţii de frăţie cu mafia economică din Dolj şi Gorj. Şi aici poate dosarul lui Manţog nu a ajuns întâmplător la el.

Management slab

Mai spun jurnaliştii că procurorul este “autorul unei performanţe unice în analele Parchetului, totodată o imensă prostie, şi anume aceea de a fi înregistrat de SIPA în timp ce îi transmitea, de pe telefonul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, lui Nicolae Marinescu, fostul director general al SC Romcereal SA Dolj, date secrete dintr-un dosar la care poliţia doljeană lucra din plin”. Urmarea a fost lesne de dedus, mai susţin jurnaliştii de la ,,Lumea Justiţiei”, “flagrantul de luare de mită pus la cale pentru prinderea lui Marinescu a eşuat, iar ancheta a fost mult îngreunată. SIPA a informat conducerea Parchetul Curţii din Craiova la acea vreme, dar fostul procuror general Horia Diaconescu, din motive greu de explicat, a înăbuşit în faşă scandalul ce se prefigura, demiţându-l pe Covei şi dând satisfacţie în acest fel şi serviciului secret. Gestul lui Diaconescu avea să contribuie, în cele din urmă, la îndepărtarea sa de la conducerea parchetului, e drept, printr-o pensionare sugerată de Parchetul General. Oficial, demiterea lui Covei a fost făcută din motiv de slab management”.

Jurnaliştii de la ,,Lumea Justiţiei” mai susţin că în Craiova sunt de notorietate legăturile, sudate în timp, dintre procurorul Covei şi oameni de afaceri mai mult sau mai puţin controversaţi, indicându-l la Gorj pe Relu Ştefănoiu.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here