Experţi de etnie romă din Gorj se califică la Cluj

390
Un curs de formare intitulat „Legal” a fost demarat la nivelul judeţului nostru, adresându-se persoanelor de etnie romă din diverse localităţi ale Gorjului. „Avem 11 persoane de etnie romă încadrate pe problemele etniei lor în primăriile din Târgu-Jiu, Ţânţăreni, Târgu-Cărbuneşti, Bumbeşti-Jiu, Ţicleni şi Bengeşti-Ciocadia.

Pentru a ne alinia normelor Uniunii Europene, am decis să îi trimitem pe aceştia la cursuri de formare profesională în vederea calificării în funcţia de expert pe probleme de romi, funcţie care a devenit oficială în Nomenclatorul Ocupaţiilor din România”, ne-a declarat Alin Bobu, consilier judeţean pe probleme de romi.

Cursul „Legal” este unul finanţat de UE, iar la nivel naţional cuprinde aproximativ 500 de persoane. Cei 11 gorjeni vor urma cursuri de calificare în luna ianuarie la Cluj, la Centrul de Resurse pentru Comunităţile de Romi. „Deja am trimis acest proiect către Prefectura Gorj, urmând ca reprezentanţii Instituţiei Prefectului să identifice cele 11 persoane şi să le trimită adrese, precum şi îndrumări în vederea efectuării cursurilor”, a mai completat consilierul judeţean.
În cadrul acestui proiect se urmăreşte ca participanţii să-şi însuşească un set complex de cunoştinţe teoretice şi deprinderi practice necesare procesului de instruire în management organizaţional, dezvoltare comunitară, fonduri structurale, ciclul managementului de proiect; să răspundă solicitărilor de instruire ale membrilor organizaţiilor neguvernamentale ale romilor; să contribuie activ la creşterea capacităţii organizaţiilor neguvernamentale ale romilor în scrierea propunerilor de finanţare, managementul resurselor umane şi a programelor; să contribuie la îmbunătăţirea implementării Strategiei Guvernamentale de Îmbunătăţire a Situaţiei Romilor şi absorbirea fondurilor structurale; să-şi ajute membrii comunităţilor de romi din localităţile unde experţii activează.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here