“Experimentul” Daum se îndreaptă spre eşec

751

Prima reprezentativă a României are şanse minime de a mai ajunge la Mondialul din Rusia, după ce a fost învinsă cu 3-1 în Polonia. Tripla lui Lewandowski (`29,`57, `62) a spulberat visele suporterilor români de a merge la un nou turneu final, golul lui Bogdan Stancu (`77) fiind singura alinare după încă un meci palid al “tricolorilor”. Demisia selecţionerului Christoph Daum este cerută insistent de presa sportivă şi de o parte a oamenilor de fotbal, asta spre mirarea “kaiserului”.
“De ce să demisionez? Ce e cu această întrebare, ce e în spatele ei? La București toată lumea mă roagă să rămân și îmi spune că este nevoie de mine. Atunci de ce mi se pune mereu această întrebare?”, a reacţionat Daum după eşecul de la Varşovia. Cu toate acestea, antrenorul german a recunoscut că doar “nebunii” mai pot spera la calificare. “Dacă te uiți la clasament ar fi o nebunie să crezi că suntem încă în cărți. Chiar dacă vom câștiga toate meciurile rămase de jucat, tot nu am avea destule puncte pentru a termina pe locul 2. Sunt multe probleme, putem vorbi o oră despre ele. Am avut multe meciuri în care nu am putut înscrie și nu ne-am ridicat la înălțime. Sunt multe lucruri pe care trebuie să le facem mai bine de acum încolo. Poziția din clasament depinde de rezultat, asta e clar. Puteam face mai mult cu Muntenegru, puteam câștiga în Kazahstan, puteam câștiga împotriva Danemarcei, dar mereu ne-au lipsit mici lucruri pentru a învinge”, a afirmat Daum.
Pentru a mai spera la locul doi, România e obligată să câștige cel puțin trei dintre cele patru meciuri rămase, iar Danemarca şi Muntenegru să facă paşi greşiţi.

Clasamentul Grupei E:
Echipă Puncte
1. Polonia 16
2. Muntenegru 10
3. Danemarca 10
4. România 6
5. Armenia 6
6. Kazahstan 2

Meciuri rămase:
1 septembrie 2017: Kazahstan- Muntenegru, Danemarca- Polonia, România- Armenia
4 septembrie 2017: Armenia- Danemarca, Muntenegru- România, Polonia- Kazahstan
5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia
8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here