Executor din Târgu-Jiu, reținut pentru prejudicierea CEO

1442

Nicolae Gagiu, executor judecătoresc în Târgu-Jiu, a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, după ce ar fi prejudiciat Complexul Energetic Oltenia cu aproximativ 1,5 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupție de la Serviciul teritorial Craiova au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de marți, a lui Nicolae Gagiu, executor judecătoresc în cadrul BEJ „Gagiu Nicolae”, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată.
Potrivit rechizitoriului, în perioada 2015 – noiembrie 2020, Nicolae Gagiu, prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale, în contextul desfășurării a trei proceduri de executare silită, ar fi cauzat un prejudiciu debitorului Societatea Complexul Energetic Oltenia SA, concomitent cu obținerea pentru sine a unui folos necuvenit în cuantum de 1.485.325 de lei. Deși prin deciziile instanțelor s-a dispus în mod definitiv întoarcerea la debitor a sumelor executate silit de către executorul judecătoresc, Gagiu ar fi transferat și ulterior ar fi retras din contul de consemnare, în interes personal, suma totală menționată mai sus.
DNA menționează că, în perioada octombrie – noiembrie 2020, în condițiile în care Gagiu știa că este cercetat în prezentul dosar penal, ar fi efectuat din nou acte de executare silită cu încălcarea dispozițiilor legale, în aceeași modalitate.
Miercuri, Nicolae Gagiu a fost prezentat judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
IRINA IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here