Excursie pentru vârstnicii cărbuneşteni

374
batraniAlături de alte oraşe din judeţul Gorj, şi Târgu-Cărbuneşti a dorit să-şi serbeze cum se cuvine vârstnicii pe 1 octombrie, zi declarată sărbătoare pentru această categorie de persoane. Astfel, ziua a debutat cu organizarea unei excursii pentru 65 de persoane în judeţul Gorj. Obiectivele principale pentru pensionarii care s-au înscris pe listele Primăriei Târgu-Cărbuneşti au fost: Mănăstirea Tismana, Casa Memorială „Brâncuşi” din Hobiţa, precum şi monumentele sculptorului din municipiul Târgu-Jiu.

Ansamblul „Gilortul Târgu-Cărbuneşti” a susţinut un spectacol folcloric în parcul din faţa administraţiei locale, începând cu orele 15, loc unde s-au adunat în jur de 500 de cetăţeni.

La manifestări au fost prezenţi Radu Angheloiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, comandantul Unităţii Militare Târgu-Cărbuneşti, precum şi protopopul Aurelian Dumitrescu.
După orele amiezii, vârstnicilor li s-au acordat diplome de participare şi premii. Trei femei din acest oraş, veterane de război, au fost premiate drept cele mai longevive locuitoare. La înmânarea diplomelor, acestea au avut parte de acel salut milităresc din partea comandantului Unităţii Militare. Totodată, au fost sărbătorite 16 cupluri care în anul 2009, au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Aceştia au avut parte de o slujbă religioasă, precum şi de o masă festivă. La masă s-au servit peste 2.500 de sarmale, iar bătrânii s-au întâlnit cu vechii prieteni, cunoscuţi şi au depănat amintiri.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here