Exclusiv! Tentativă de omor la Licurici. Soția l-a înjunghiat cu un cuțit pe soț iar soacra a închis-o în casă și a pornit butelia

8963

Tentativă de omor, petrecută, în urmă cu trei ore, la Licurici. O femeie de 48 de ani din localitate și-a înjunghiat soțul cu un cuțit de bucătărie, după ce a amenințat, de mai multe ori, că își va omorî partenerul de viață, în somn, pe motiv că o părăsise. Respectiv își amenințase, anterior, și soacra că o va omorî, supărată fiind că partenerul de viață plecase de acasă de Paște, mutându-se la Arad, unde și lucrează de câteva luni.

De la Paște până în prezent, bărbatul a mai fost o singura dată acasă, două ore, pentru a-și lua de la domiciliu actele. Asta, din dorința de a pune divorț de cea cu care era căsătorit de mai bine de două decenii.

Atunci, acesta nu a putut lua actele dorite, pentru că soția a refuzat să-l lase să intre pe proprietatea deținută de mama bărbatului. De altfel, pe fondul amenințărilor la adresa sa și a fiului, femeia de 72 de ani a depus o plângere de amenințare pentru noră, la Poliția Licurici. Asta, cu o lună în urmă. Poliția, spun rudele femeii, nu a făcut nimic, doar pensionara fiind o dată audiată, ca și nora ei.

Aurelian Broscaru a revenit, însă, astăzi, la Licurici, de la Arad, și s-a dus direct acasă pentru a-și ridica de la domiciliu certificatul de căsătorie ori o copie, în vederea divorțului. Acesta a intrat în curte și s-a oprit în locuința ocupată de mama sa, soția fiind într-o anexă de pe aceiași proprietate. Când aceasta și-a văzut soțul a început să urle la adresa lui, spun martori, iar soțul, fără să răspundă la provocări, a sunat la poliție.

În prezenta polițiștilor din Licurici, femeia a continuat să-și amenințe cu moartea soțul, spun aceiași martori, de față fiind chiar șeful de post de la Licurici, Băltărețu. Polițiștii nu au avut însă nicio reacție, doar că în prezența lor bărbatul a primit de la soție, în cele din urmă, o copie de pe certificatul de căsătorie. După ce au plecat polițiștii, bărbatul a intrat în locuința mamei, a dormit  o oră, iar după ce s-a trezit a ieșit în șosea.

Bărbatul a fost văzut, de către soție, plecând, iar când acesta a ieșit în stradă, fiind la 15 metri de poartă, Ioana Reta Broscaru a fugit în spatele acestuia și, înarmată cu un cuțit l-a lovit în spate. Din fericire, fiica celor doi, în vârstă de 17 ani, vazându-și mama fugind din locuință cu cuțitul în mână a alergat după aceasta, oprind ca lovitura să se repete și să fie gravă. Cei doi soți au împreună doi copii.

Practic, minora și-a prins mama de mână și a încetinit lovitura, lucru constatat de paramedicii ajungi la fața locului. Bărbatul a căzut din picioare dar și așa, plin de sânge, a sunat la 112. Fiica, între timp, își dezarmase mama de cuțit.

Soția, în loc să se calmeze după tentativa de omor asupra soțului,  a reveni în locuință. A închis ușa cu cheia( aflată în ușă) chiar daca în interior nu era singură. Asta, deoarece în casă se afla însă și socra septuagenară. A urcat în pod, dar înainte să facă asta a deschis butelia de la aragaz și a luat de pe masă o cutie de chibrituri.

Urcată în podul locuinței, cu ușa deschisă, agresoarea a aprins chibrituri pe care ajunge să le arunce spre soacra sa. Perdeaua de la bucătărie a luat foc, în timp ce Reta se afla în pod și striga la femeie că îi va da foc și astfel o va omorî.

Bătrâna închisă în locuință cu nora a reușit să rupă însă perdeaua aprinsă și a stins flăcările în picioare, în timp ce nora arunca, în continuare, cu chibrituri aprinse, din pod, spre soacră, strigandu-i acesteia că îi dă foc. Soacra nici nu văzuse că nora lăsase intenționat butelia aprinsă, aceasta urmărind să distrugă, în urma unei deflagrații, întreaga casă dar, evident, și socra pe care o voia moartă. Mai mult, făptașa striga din pod că are asupra ei o sticlă de benzină cu care îi va da femeii foc.

Patrula pierduse cuțitul!

Primii care au ajuns după apel, la Licurici, au fost cei de la SMURD, care au pansat victima, au fotografiat cuțitul și l-au pus pe capota unei mașini. Poliția a ajuns mai târziu, nemaifiind aceiași polițiști care veniseră, cu câteva ore în urmă, la locuința familiei Broscaru.

Polițiștii au luat declarație victimei și i-au spus că îi vor da la mâna un document prin care acesta va obține, abia acum, un ordin provizoriu de protecție pentru soția sa. Respectivii nu au căutat însă agresoarea, ci rudele au găsit-o în pod, eliberând bătrână panicată.

În momentul în care Reta a coborât, polițiștii au reținut-o, căutând apoi în disperare cuțitul, arma nefiind luată în considerare, inițial, de patrulă. Într-un cuvânt, polițiștii au tratat cazul ca o banală răfuiala între soți, nicidecum o tentativă dublă de omor.

Când au văzut că lucrurile se complică, adunându-se lumea, polițiștii decid, în cele din urmă să o ridice pe făptașă și să o ducă împreună cu victimele, soț și soacră, la Poliția Hurezani. Deja, cei trei se află acolo de o jumătate de oră.

Este șocant însă acest caz care se petrece la atât de scurt timp după crima din gelozie de la Baia de Fier, în care o tânără de 19 ani a fost înjunghiat până la deces cu un briceag după ce depusese plângere pentru amenințare. Cumplit este că pensionara Dorina Broscaru depusese  și ea plângere la poliție împotriva norei, pentru amenințare, dar deși părțile au fost audiate la Poliția Licurici, nu s-a făcut nimic pentru oprirea tentativei de omor de astăzi.

Subliniem că, în prezent, la IPJ Gorj se află Corpul de Control al MAI urmare a celor petrecute la Baia de Fier, pentru că la adresa poliției s-au făcut plângeri publice legate de lipsă de reacție și neprofesionalism.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here