EXCLUSIV! Averea colosală a unui consilier din CEO: autoturisme de lux, proprietăți imobiliare și afaceri de milioane de euro

1475

Daniel Pităroiu, consilier pe probleme financiare al președintelui Directoratului CE Oltenia, cel pe care supraveghetorii companiei voiau să-l impună în structura de conducere a acesteia, prin presiuni venite dinspre ALDE Dolj, este, de departe, cel mai avut salariat al producătorului energetic.
Fost director al Direcției Financiare a CEO, în primul an de viață al companiei, Pităroiu deține în județele Dolj și Gorj proprietăți imobiliare, restaurante și spații de cazare, spații comerciale, ferme agro-zootehnice, dar și autoturisme de lux, care valorează câteva milioane de euro.

Pădurea Negraia, umbrarul afacerilor familiei Pităroiu
Aflat în sfera de putere și influență a liderului ALDE Dolj, Ion Cupă, fostul șef al banilor din CEO, Daniel Pităroiu, a dorit să revină pe o poziție în Directoratul companiei, prin presiuni exercitate de deputatul democrat-liberal pe Consiliul de Supraveghere al producătorului energetic venite dinspre colegii săi din structura centrală a partidului via Ministerul Energiei. Planul de la București de impunere a lui Pităroiu a eșuat, deocamdată, așa dau asigurări politicienii puterii de la Gorj, care spun, la unison, că e nevoie în Directorat de un specialist pe probleme de minerit.
Până se limpezesc apele politice și se repoziționează polii de putere în alianța politică PSD-ALDE, după numirea unei noi structuri de conducere în filiala județeană a democrat-liberalilor, Daniel Pităroiu se poate ocupa de imperiul financiar pe care-l coordonează.
Familia Pităroiu, prin intermediul firmei Raldin Construct SRL, deține, la marginea orașului Filiași, în pădurea Negraia, un adevărat domeniu de agrement compus din două restaurante, cu o capacitate totală de o mie de locuri, spații de cazare, o terasă și terenuri de sport. Locul e cunoscut ca fostul „Popas Negraia”, construit înainte de Revoluția din 1989 și deținut de fosta cooperație.
Tot prin intermediul firmei, familia Pităroiu este proprietara unui centru comercial în centrul orașului Filiași, cumpărat, anul trecut, cu 300.000 de euro, adică peste 13 miliarde de lei vechi. Societatea a derulat afaceri, în 2017, de 6,6 milioane de lei și a înregistrat un profit de 455.000 de lei.
Pe firma familiei au fost achiziționate în ultimul an, iunie 2017 – mai 2018, trei autoturisme de lux, un BMW X6, un Range Rover Sport și un Jeep Wrangler, care, potrivit prețurilor de catalog, costă, în total, peste 160.000 de euro.

Proprietăți imobiliare de 300.000 de euro, în Gorj
Pe lângă toate acestea, Daniel Pităroiu deține un domeniu uriaș lângă orașul Filiași: o vilă, o fermă agrozootehnică întinsă pe 13 hectare și câteva tractoare. Tot pe Raldin Construct SRL, pe activitățile agrozootehnice a încasat subvenții de la APIA de 78.000 de lei.
În județul Gorj, prin intermediul unor interpuși, Daniel Pităroiu a achiziționat o vilă în cartierul Primăverii din Târgu-Jiu, pe care a plătit în jur de 120.000 de euro și un teren la ieșirea din oraș, în cartierul Iezureni. Pe terenul de 4.600 de mp, Pităroiu voia să dezvolte o afacere tot în domeniul restaurantelor, însă s-a răzgândit, așa că terenul este scos la vânzare, în prezent, la prețul de 190.000 de euro.
Deși, oficial, Daniel Pităroiu nu apare printre asociații societății Raldin Construct SRL, aceasta fiind deținută de membri familiei sale, fostul director a garantat, în trecut, un împrumut al firmei, ceea ce demonstrează că are legături directe cu firma.
Claudiu Matei

1 COMENTARIU

  1. Totul este cumparat din banii negri obtinuti din zeciuiala . Probabil a luat lectii de la mafia italiana in materie de spalare a banilor .Asa se face un articol documentat , felicitari redactorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here