Excluse din Programul Rabla 2015

444

Este vorba despre câteva persoane juridice din judeţul Gorj, ale căror dosare, au fost respinse la finanţare în urmă cu câteva zile, odată cu închiderea unei noi etape de evaluare a dosarelor depuse în cadrul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional, destinat persoanelor juridice.

Până în prezent, la sediul din Bucureşti al Administraţiei Fondului de Mediu (AFM) au fost analizate 1.609 dosare, din care 817 dosare au fost acceptate, pentru 2.488 de autovehicule şi 808 dosare au fost respinse.
Mai multe societăţi comerciale din judeţul Gorj au fost acceptate la plată în etapele Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional – sesiunea 4 mai – 30 octombrie 2015, destinat proprietarilor persoane juridice, operatori economici fără personalitate juridică sau proprietari organizaţii profesionale care sunt organizate şi îşi desfăşoară activitatea în una din formele de exercitare a profesiei liberale – Rabla 2015.

Motive diverse de respingere
La polul opus, există şi persoane juridice din judeţul nostru ale căror dosare nu au fost acceptate la ultima sesiune de evaluare, lista cu acestea fiind publicată la finele săptămânii trecute. Pe această listă a dosarelor respinse se regăsesc SC Larmira Com SRL al cărei dosar a fost respins, deoarece “cartea de identitate depusă nu este pentru autovehiculul uzat pentru care se cere finanţare, ci pentru alt autovehicul”.
Un alt solicitat din Gorj care a dorit finanţare prin Rabla 2015 este cabinetul individual al unui avocat. În acest caz, motivele pentru respingerea dosarului emise de Comitetul Director al AFM au fost constituite de: “nu a fost depusă adeverinţa eliberată de către organul competent, care atestă dreptul de a exercita profesia liberală, nu mai veche de 10 zile de la data depunerii dosarului de acceptare, în original; nu a fost depusă declaraţia pe propria răspundere a reprezentantului legal privind participarea la program, în original; certificatul de atestare fiscală privind obligaţiile de plată către bugetul de stat nr. 1830130495913/29.07.2015 a fost eliberat pentru persoană fizică; certificatul de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale nr. 74343/28.07.2015 a fost eliberat pentru persoana fizică și nu este valabil la data depunerii dosarului.; certificatul de atestare privind obligaţiile la Fondul pentru mediu nu a fost depus la dosar – prin urmare nu se poate stabili dacă este îndeplinit criteriul 9 din anexa 8.8 la ghid”.

O unitate şcolară, respinsă
Cel de-al treilea dosar de finanţare din Gorj depus în cadrul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional – sesiunea 4 mai – 30 octombrie 2015, dar respins din trei motive de către oficialii de la Bucureşti ai AFM a fost cel al Colegiului Auto “Traian Vuia” din Târgu-Jiu. Motivele respingerii au fost reprezentate de: “cererea de finanțare nu este completată conform împuternicirii depuse; cartea de identitate nu este pentru autovehiculul uzat pentru care se cere finanţare, ci pentru alt autovehicul; decizia de participare la Program nu respectă cerințele ghidului de finanțare – este incompletă”.

Final de program peste două săptămâni
Firmele, instituţiile şi reprezentanţii profesiilor liberale din judeţul Gorj interesaţi să participe la programul Rabla pot depune dosarele de finanţare la sediul AFM până pe 30 octombrie 2015. În cadrul programului Rabla 2015, au fost emise 25.000 de tichete, prin care, în schimbul casării unei maşini mai vechi de 8 ani se obţine o reducere de 6.500 de lei la cumpărarea uneia noi. Persoanele juridice trebuie să depună un dosar la AFM pentru a beneficia de program, în timp ce persoanele fizice se înscriu direct la dealer-ul auto dorit, iar tichetele sunt alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de AFM.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here