Excesul de multivitamine ne poate îmbolnăvi de cancer

579

multivitamineLipsa unui regim alimentar sănătos şi a exerciţiilor fizice, înaintarea în vârstă, efectele negative ale stresului şi ale poluării, toate sunt motive pentru care specialiştii ne recomandă consumul zilnic de vitamine şi minerale. Vânzarea acestora în farmacii a crescut simţitor în ultimul timp. Recent, un studiu efectuat de americani a dovedit faptul că „multivitaminele în exces ne pot îmbolnăvi de cancer.”

Beneficiile consumului de suplimente alimentare (vitamine, minerale) nu pot fi contestate. Trebuie să fim atenţi numai să nu întrecem măsura.
Ce au descoperit americanii?
Un medic american a descoperit că excesul de vitamine şi minerale poate duce la cancer. Descoperirea a fost făcută când specialistul efectua cercetări cu celule stem pentru pacienţii cu probleme cardiace. El a adăugat cantităţi mari de vitamine C şi E în culturile de celule şi a remarcat o creştere incredibilă a anomaliilor genetice, concomitent cu excesul de suplimente alimentare. Se ştie că anormalităţile genetice pot să ducă la cancer, aceasta este şi legătura între excesul de multivitamine şi cancer.
Suplimentele alimentare consumate cu măsură înseamnă sănătate
În ciuda faptului că excesul de vitamine şi minerale ne poate face mai mult rău decât bine, un consum moderat ne aduce reale beneficii. VitaminePersoanele care suferă de boli cardiace, dar şi cele trecute de 50 de ani şi vegetarienii, trebuie să-şi asigure zilnic un plus de vitamine şi minerale. Pentru noi toţi, nimic nu este mai benefic decât o alimentaţie cu aport scăzut de grăsimi şi bogată în fructe, legume şi cereale, pentru a furniza vitaminele şi mineralele de care avem nevoie pentru a ne menţine sănătoşi. Când nu reuşim să ne asigurăm un astfel de regim alimentar, e bine să apelăm la multivitamine. Acestea ne ajută să ne menţinem sănătoşi, atât timp cât nu abuzăm.
În farmaciile din Târgu-Jiu, multivitaminele se dau „ca pâinea caldă”
Un tur al câtorva farmacii din Târgu-Jiu ne-a convins că vânzarea suplimentelor alimentare merge foarte bine. Ideea este susţinută şi de farmacişti. „Se vând ca pâinea caldă. Trăim într-un secol al vitezei, în stres şi poluare, ne având timp să ne gândim ce alimente consumăm. De cele mai multe ori realizăm că e necesar să suplimentăm vitaminele şi minerale şi acest fapt se realizează cumpărând suplimente alimentare. În general, gorjenii se îngrijesc de sănătatea lor. Ne mai cer şi nouă sfaturi, sau vin direct sfătuiţi de medicii lor şi achiziţionează diverse suplimente alimentare”, ne-a mărturisit Cristina N., angajata unei farmacii din Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here