Evidența Persoanelor își extinde programul în perioada premergătoare alegerilor

653

Având în vedere alegerile locale parțiale din data de 11.06.2017, pentru alegerea primarului la nivelul municipiului Târgu-Jiu, respectiv al comunei Drăguțești, atât Direcția Comunitară Județeană de Evidență a Persoanelor (DCJEP) Gorj, cât și Direcţia Publică Comunitară Locală de Evidenţă a Persoanelor (DPCLEP) Târgu-Jiu, și-au adaptat programul de lucru.

DCJEP și DCLEP au program extins în perioada premergătoare alegerilor; sâmbătă, 10 iunie 2017 se va lucra între orele 08.00 — 160.0; iar duminică, 11 iunie 2017 – între orele 07.00 — 21.00. “Reamintim faptul că exercitarea dreptului de vot se poate realiza numai în baza unui act de identitate valabil, prin act de identitate înțelegându-se atât cartea de identitate, cât și cartea de identitate provizorie și buletinul de identitate”, spune Doinel Popescu, directorul executiv al Direcţiei Comunitare Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Gorj. Potrivit dispozițiilor art. 19 alin.(3) din O.U.G. nr. 97/2005, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai puţin de 15 zile, titularul sau reprezentantul legal al acestuia are obligaţia să solicite serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor eliberarea unei noi cărţi de identitate, prezentand documentele cerute de lege. Documentele necesare eliberării unei cărţi de identitate sunt menționate pe site-ul nostru: www.evpgorj.ro la secțiunea EVIDENȚA PERSOANELOR. În situaţia în care solicitantul actului de identitate nu poate prezenta certificatele de stare civilă şi/sau documentul care face dovada adresei de domiciliu, soluţionarea cererii se va face prin eliberarea unei cărţi de identitate provizorii, cu termen de valabilitate de 1 an. În acest sens, solicitantul va trebui să anexeze cererii 3 fotografii tip buletin. Contravaloarea cărţii de identitate este de 7 lei, iar contravaloarea cărții de identitate provizorii este de 1 leu. În cazul Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor TÂRGU JIU, contravaloarea actelor de identitate se achită la sediul acesteia.
Directorul executiv al Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor TÂRGU JIU poate acorda scutire de la plata cheltuielilor de producere şi eliberare a actelor de identitate pentru persoanele care fac obiectul unor măsuri de ocrotire şi de protecţie socială şi/sau nu realizează venituri, respectiv: copiii orfani, abandonaţi şi persoanele în vârstă aflate în unităţi de ocrotire şi de protecţie socială, persoanele cu handicap, ori care beneficiază de ajutor social, în baza documentelor care atestă faptul că solicitantul se află într-una dintre aceste situaţii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here