Eveniment editorial dedicat profesorului George Manoniu

726

Astăzi se împlinesc 70 de ani de la naşterea părintelui jurnalismului gorjean, George Manoniu. Momentul va fi marcat printr-un eveniment editorial găzduit de „Gorjeanul”.

Astăzi, începând cu ora 14:00, la sediul redacţiei cotidianului „Gorjeanul” de pe bulevardul Constantin Brâncuşi, se va desfăşura un eveniment editorial dedicat memoriei profesorului şi ziaristului George Manoniu. Este vorba de lansarea unui nou număr din seria „Restituiri” a colecţiei „Ceaşca de cafea”, număr intitulat „Consemnări”. În acest număr apar mai multe texte semnate de George Manoniu, unele dintre ele publicate de-a lungul anilor în „Gazeta Gorjului”. George Manoniu s-a născut la Târgu-Jiu, în data de 4 februarie 1945. A absolvit Facultatea de Litere şi Filologie din cadrul Universităţii Timişoara, în 1967. Până în anul 1971 a lucrat ca profesor de Limba şi literatura română la liceele din Bârseşti şi din Bumbeşti-Jiu.
Din anul 1971 a început să lucreze la „Gazeta Gorjului”, ziar transformat după Revoluţie în „Gorjeanul”, ca redactor principal al secţiei cultură – învăţământ, asta până în anul 2005, când s-a pensionat. A continuat însă să colaboreze atât cu cotidianul „Gorjeanul”, cât şi cu alte publicaţii locale şi naţionale, până în anul 2012, anul când a trecut în nefiinţă.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here