Eveniment de suflet – Dinamo a adus FC Barcelona la Bucureşti, Condescu şi Brâncuşi aduc Academia de Arte din Barcelona în Gorj!

456

La câtă indiferenţă faţă de Marele Brâncuşi – Titanul de la Hobiţa manifestă autorităţile locale din comuna Peştişani şi cele judeţene din Târgu Jiu, recunosc, sunt obligat să-mi scot pălăria în faţa unui om pe care nu-l cunosc chiar deloc. Şi nici n-aş avea motive să-l proslăvesc. Şi numai pentru că se numeşte Marin Condescu. Un om controversat, cu relele lui dar şi cu unele fapte bune. Cum este de pildă, sponsorizarea vizitei unor mari artişti spanioli din metropola Barcelona, capitala Cataluniei.

Aflu, prin unele surse sigure, ce doresc să-şi păstreze anonimatul, că graţie liderului de sindicat Marin Condescu, sâmbătă, ne vor fi oaspeţi nişte distinşi oameni de artă şi de spirit din Barcelona(Spania). Cum mai spuneam, chiar nişte oaspeţi deosebiţi. Dacă Dinamo, prin fraţii Giovanni Becali şi Victor Becali, sub firma unui anonim, a izbutit s-o aducă la Bucureşti, pe NAŢIONAL ARENA, ca adversară la un amical fără sare şi piper pe celebra FC Barcelona, în frunte cu celebrul fotbalist Mesi, un om de suflet s-a gândit să-i aducă în Gorj pe nişte catalani. Din provincia Catalunia(Spania), vreo 13 persoane, dintre care 7-8 sculptori cu soţiile lor. Dimpreună cu Arhitectul şef al Barcelonei. Şi iată cum un om minunat, care preferă anonimatul, s-a adresat liderului de sindicat Marin Condescu spre a sponsoriza prezenţa în Gorj a spaniolilor. Care au fost în judeţul Hunedoara, la o tabără internaţională de sculptură, şi îşi doreau foarte mult să vadă urbea lui Brâncuşi, dar şi Hobiţa – vatra geniului care a revoluţionat sculptura modernă universală. Nu ne îndoim că prezenţa decanului Academiei de Arte din Barcelona şi a Arhitectului şef al Barcelonei ar fi putut interesa şi autorităţile locale, pe reprezentanţii Universităţii “C. Brâncuşi” Târgu Jiu ori ai qvasiinexistentului Centru de Cultură şi Artă “C. Brâncuşi”, ce funcţionează culmea ca o direcţie a Primăriei Municipiului Târgu Jiu.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here