Eveniment artistic – Gong final, la GorjFest 2013

318

Lunea viitoare, 5 august 2013, Sala Maură va fi martoră a unui lung prilej de vorbe şi de ipoteze. De ce? Se vor mai vinde nişte gogoşi oficiale. Vânzătorii nu-s alţii decât autiorităţile judeţului şi Culturnicul cel Mare – Ion Cepoi.

Cei 26 de artişti plastici ori ai imaginii – participanţi la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Arte Vizuale GorjFest 2013 – au avut o binemeritată zi de pauză. Recreativă, de ziua Scoaterii Sfintei Cruci în Postul Adormirii Maicii Domnului, ei au mers pentru reculegere şi rugăciune la Mânăstirea Crasna şi în judeţul Vâlcea.
Astăzi, vineri, continuă truda la creaţiile lor pe care le vor finisa până sâmbătă la prânz, după care vor avea program de voie. Majoritatea vor alege, desigur, admirarea pe viu a celor trei capodopere ale Ansamblului brâncuşian: Coloana Infinită, Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii. Duminică vor pleca din Oraşul lui Brâncuşi la Craiova. Acolo unde marele sculptor afirma că: „m-am născut a doua oară”. Cum am mai spus, vor fi vizitate Muzeul de Artă, Muzeul Olteniei şi Casa Băniei.
Abia luni, la ora 12,00, în Sala maură a Palatului Administrativ va avea loc închiderea oficială a ediţiei din acest an. Ca de obicei, se vor bate cu cărămida-n piept alţii decât aceia care s-au zbătut ca acest festival să nu moară.
În sfârşit, la ora 17, în sălile de la parterul Centrului de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Gorj va fi vernisată o expoziţie, conţinând creaţiile din acest an ale artiştilor, botezată, firesc, GorjFest 2013.
N. Roşca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here