Eveniment artistic de excepţie – Sculptorul MIHAI ŢOPESCU, MONDIALUL

348

Gorjeanul nostru vernisează o expoziţie în Salinele Ocnele Mari, fiind selectat şi acceptat de o Galerie a artiştilor de talie mondială !

Galeria GROUNDZERO, localizată în centrul istoric al oraşului Albenga pe strada Cottalasso 4/2, la numai câteva luni de la deschiderea oficială a acesteia, este deja cunoscută atât pe plan naţional cât şi internaţional pentru calitatea evenimentelor propuse, sprijinite de abilităţile de specialitate ale Dr. Giorgia Cassini, Conservator şi Critic de artă, renumit în panorama internaţională a artei, director artistic, printre altele, al Bienalei de la Veneţia 2011 – Pavilionul Italiei, sediul naţional din Milano şi Torino, sub coordonarea lui Vittorio Sgarbi.
Expoziţia “UnderGroundZero” este de fapt primul proiect internaţional creat de Galeria GROUNDZERO supervizată de directorul artistic, Dr. Giorgia Cassini. Opere ale artiştilor italieni şi străini renumiţi pe plan internaţional, sunt expuse, în premieră mondială, în interiorul unei mine de sare. Ideea a luat naştere dintr-un schimb cultural precedent dintre UAP din România – Filiala Vâlcea şi Asociaţia Artistică “Amici nell’Arte”, care a solicitat în mod expres abilităţile artistice ale curatorului Pierluigi Luise pentru amenajarea expoziţiei din România.
Entuziasmul creat de expoziţia “Oltre i confini”, în luna mai a anului curent la Râmnicu Vâlcea, i-a determinat pe preşedintele UAP România, Prof. Universitar Dr. Petru Lucaci, pe parohul Petre Veteleanu şi pe Directorul Galeriei GroundZero, Pierluigi Luise, să stabilească primul mare eveniment internaţional cu artişti de talie mondială din România. Ideea l-a încântat pe Directorul galeriei, care s-a mobilizat imediat în scopul reuşitei acestui eveniment foarte important, solicitând în mod expres prezenţa Dr. Giorgia Cassini, atât ca Director artistic cât şi Critic de artă.
A expune opere de artă în străfundurile pământului este o provocare foarte mare readucând din memoria ancestrală a Omului amintiri din îndepărtata viaţa a cavernelor. De asemenea, utilizarea unei Stargate ca portal de acces la expoziţie este un paradox provocator, care defineşte totodată îndelungatul parcurs al umanităţii către obiective necunoscute.
Expoziţia va fi deschisă publicului de sâmbătă 6 până duminică 21 iulie 2013, în conformitate cu orarul de acces în minele de sare din Salina Ocnele Mari. Dintre artiștii români contemporani prezenți la acest eveniment de importanță internațională se afla sculptorul în sticlă Mihai Țopescu. Acesta a onorat invitația participând cu două lucrări reprezentative pentru cariera sa realizate în lemn și sticlă. Este pentru prima dată cand artistul expune într-un spațiu atât de inedit.
Pascal McLee

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here