Evacuare cu scandal în Meteor

700

A fost din nou circ în cartierul Meteor din Târgu Jiu, unde un executor judecătoresc a venit să evacueze o familie de rromi care și-a pierdut palatul în urma unei datorii. Noul proprietar avea de încasat o factură de vreo 80.000 de lei, tăiată cu aproape un deceniu în urmă, iar pentru că banii nu i-au fost dați a apelat la instanțele de judecată și a obținut câștig de cauză, ieri prezentându-se la locuința datornicilor săi pentru a-i da afară. Evident că operațiunea respectivă nu a fost deloc una ușoară, mai ales că stăpânul casei este în pușcărie pentru evaziune fiscală, iar soția sa nu a recunoscut nici un fel de document, spunând că ei nu i-au fost prestate niciodată servicii de consultanţă așa cum pretinde Tudor Gheorghe Cornoiu, cel care i-a luat casa. “Ce contract are el ca să fie aici să ia casa? Mi-a făcut el mie prestări de servicii? Ce prestări? Eu cu bărbatu-miu nici nu am recunoscut factura respectivă, prin care ne cerea 800 de milioane de lei vechi. El a fost un șmecher pentru că a fost prieten cu noi, a luat ștampila de la firma noastră, a pus-o pe factură și apoi ne-a trimis factura, că avem să-i dăm bani. Acum eu îl am pe bărbatu-miu la pușcărie, iar nenorocitul ăsta veni de mă scoase din casă. Am copii mici, e iarnă, unde o să mă duc cu ei, o să pun un cort aici și o să stau în fața casei, că pământul e al meu, chiar dacă el ia casa. În plus, aici, în Meteor, niciunul dintre noi nu are acte, cum de i-a dat lui instanța dreptate, pe ce acte? Cum l-au făcut proprietar, dacă noi nu avem acte de proprietate?”, a întrebat în zadar Verginia Mihai.
20141127_122254În cele din urmă, femeia s-a trezit cu toată casa plină de sigilii, noul proprietar având grijă ca în urmă cu câteva zile să scoată deja casa la vânzare, deși rromii i-au promis că nimeni nu va locui vreodată acolo în afară de cei pe care ei îi recunosc de proprietari. “Nu calcă picior de român pe aici, iar alți țigani nu vor veni pentru că noi suntem între noi aici și nu are cine să stea aici. Intrăm noaptea peste el, îi spargem geamurile, o să vadă ăla care se va gândi să cumpere și să se mute aici. Să-i lase pe oamenii ăștia care au casa să stea în ea, nu să vină să-i dea afară în prag de iarnă. Au copilași mici, unde o să se ducă cu ei? El oricum nu o să mai calce pe aici decât dacă vine iar cu Poliția după el!”, a spus una dintre vecinele familiei evacuate.
În cele din urmă, proprietarul și executorul judecătoresc au plecat din curtea palatului țigănesc doar cu protecție asigurată de polițiști și jandarmi, oamenii legii intervenind pentru a calma spiritele. Femeile din cartier au fost cele care i-au luat cu “huo” pe cei doi, noul proprietar primind chiar și o palmă peste umăr, el plecând de acolo în mare grabă, pentru ca lucrurile să nu degenereze.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here