Euro ar putea ajunge la 4,5 lei

360

gheorghe birauPe fondul actualelor mişcări din scena politică, este posibil ca leul să aibă parte de o depreciere considerabilă, cel puţin aceasta este concluzia la care au ajuns mai mulţi analişti financiari. Dacă se adevereşte scenariul analiştilor, situaţia nu va fi deloc plăcută, mai ales pentru cei care au credite în euro.

Gorjenii care au credite în euro se gândesc cu groază cum vor reuşi să-şi achite ratele dacă se va ajunge la un curs de 4,5 lei pe euro, sau chiar mai mult. Toate aceste temeri au apărut după ce în presa centrală s-a vehiculat că până la sfârşitul acestui an leul s-ar putea deprecia atât de mult încât euro s-ar putea apropia de 5 lei.

Directorul BNR Gorj, infirmă zvonurile

Contactat telefonic, directorul Băncii Naţionale Române (BNR), sucursala Gorj a infirmat cele apărute în presa centrală şi a insistat asupra păstrării calmului. Astfel, Gheorghe Birău a spus că „evoluţia cursului valutar este dependentă de ce se întâmplă în plan economic, financiar, nu politic. Eu consider toate aceste informaţii ca fiind simple speculaţii şi nu cred că este cazul ca gorjenii să se teamă la aflarea unor asemenea zvonuri”.

Politica şi leul

După spusele analiştilor, se pare că disputele de pe scena politică ar putea duce la deprecierea leului. După tot ce s-a întâmplat în ultimul timp şi, mai ales, după schimbarea recentă de miniştrii, toamna ar putea aduce din nou o perioadă de turbulenţe pentru moneda naţională. De aceea, susţin analiştii financiari, „în scenariile pesimiste, euro urcă la 4,5 lei până la sfârşitul anului, pe fondul accentuării instabilităţii politice, care ar culmina cu demiterea Guvernului, la fel cum s-a întâmplat şi în toamna anului trecut”.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here