„Euro 200”, pentru mai puţini copii gorjeni

371
Programul prin care elevii şi studenţii cu posibilităţi materiale reduse beneficiază de 200 de euro din partea statului, a fost reluat. Cererile se vor depune de la începutul lui aprilie, dar condiţiile sunt ceva mai drastice ca până acum.

Pentru a putea beneficia de aceşti bani, tinerii trebuie să provină din familii în care venitul pe membru de familie să nu depăşească 150 de lei. Aceştia pot depune dosarele la unităţile de învăţământ la care învaţă dar doar până pe 22 aprilie. Aceşti bani sunt acordaţi, de fapt, pentru cumpărarea de calculator. Anul trecut mai puţin de trei sute de elevi au achiziţionat aşa ceva, deşi numărul celor care au solicitat suma respectivă a fost mult mai mare, respectiv 442.
Restul nu au beneficiat de aceşti bani din cauza plafonului prea mic. Şi pentru acest an inspectorii şcolari au declarat că se aşteaptă ca numărul celor care vor primii banii să fie mult mai mic decât al celor care îi solicită. Momentan reprezentaţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au spus că ştiu doar că programul va intra din nou în vigoare, însă nu ştiu cum se va desfăşura.
D.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here