Etnobotanicele, interzise de consilierii locali

374

IMG_6923Consilierii locali din municipiul Târgu-Jiu au aprobat cu unanimitate de voturi, în şedinţa de Consiliu Local din 28 februarie, interzicerea comercializării plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope în municipiul Târgu-Jiu.

Potrivit proiectului de hotărâre votat de consilierii locali, pe raza municipiului Târgu-Jiu se interzice comercializarea, depozitarea, fabricarea, distribuţia, deţinerea, oferirea, transmiterea, achiziţionarea, producerea, intermedierea şi utilizarea plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope de orice fel, care aduc atingere dezvoltării fizice şi morale a tinerilor sau pun în pericol viaţa şi sănătatea populaţiei, ordinea şi liniştea publică, altele decât cele al căror regim juridic este reglementat prin legislaţia în vigoare. „De la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri, deţinătorii din municipiul Târgu-Jiu sunt obligaţi să distrugă, pe cheltuiala lor şi fără afectarea mediului înconjurător, toate stocurile de plante, substanţe şi preparate de natura etnobotanicelor. Cei care nu vor respecta prevederile proiectului vor fi sancţionaţi cu amendă cuprinsă între 1.500 lei şi 2.500 lei. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se face de către agenţi din cadrul Poliţiei Locale”, a precizat primarul Florin Cârciumaru.

De precizat faptul că în urmă cu aproximativ două săptămâni, poliţiştii locali au descoperit un magazin care comercializa substanţe etnobotanice. Acesta era amplasat la câteva sute de metri de Spitalul Judeţean de Urgenţă din oraş şi oferea spre vânzare pliculeţe etichetate cu îngrăşământ de plante. Societatea respectivă a primit o amendă de 400 de lei şi a fost închisă până la intrarea în legalitate, cazul fiind preluat de organele de specialitate.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here