Etapa județeană a concursului ”Artă sau violență? Tu alegi!” și-a desemnat câștigătorii

1306

Zece elevi și trei formații de muzică populară sau ușoară de la mai multe unități de învățământ vor reprezenta anul acesta județul Gorj la etapa regională a concursului de muzică ”Artă sau Violență? Tu alegi!”, după ce s-au clasat pe primele locuri la etapa județeană a competiției.

„Artă sau violenţă? Tu alegi!” este un concurs ce oferă elevilor posibilitatea de a conştientiza existenţa problemei violenţei în şcoală, de a identifica soluţiile cele mai potrivite pentru prevenirea şi combaterea formelor de violenţă de la nivelul unităţii lor şcolare şi de a conştientiza care sunt alternativele pe care ei le pot avea în defavoarea acestui fenomen care, din păcate pentru ei şi societate, continuă să ia tot mai mult amploare.

Fotografie3140Concursul are următoarele secțiuni: solişti de muzică uşoară/populară (vocal) – ciclurile primar, gimnazial şi liceal, formaţii de muzică uşoară/populară (vocal) – ciclurile primar, gimnazial şi liceal, solişti de muzică uşoară/populară (instrumental) – ciclurile primar, gimnazial şi liceal și formaţii de muzică uşoară/populară (instrumental) – ciclurile primar, gimnazial şi liceal. Anul acesta, concursul se află la cea de-a treia ediție. Etapa județeană s-a desfășurat în data de 25 martie, la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” Târgu-Jiu și a fost organizată de către Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Gorj în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Dolj, în colaborare cu Palatul Copiilor Tg-Jiu, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Tg-Jiu și Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj și coordonat de Prof. Ion Elena – director C.J.R.A.E Gorj, Prof. Crăciunescu Claudia – C.J.R.A.E Gorj și mediator școlar Popescu Cristina – C.J.R.A.E Gorj.

Fotografie3151Anul acesta, la concurs au participat peste 120 de concurenți și formații de muzică, interesul elevilor pentru această competiție crescând cu fiecare ediție. ”Anul acesta, participarea a fost mult mai numeroasă comparativ cu edițiile precedente, ceea ce dovedește că tot mai mulți elevi înțeleg să facă deosebirea între bine și rău și să aleagă arta în locul violenței ca și formă de promovare a stării de bine și de afirmare în viață. Mulțumim școlilor și consilierilor școlari din cabinetele de asistență psihopedagogică pentru receptivitate și sustinerea acestei ediții a concursului”, a declarat Ion Elena, directorul CJRAE Gorj.

IMG_20160325_094720Palmaresul concursului
În urma derulării competiției, la secțiunea ”soliști de muzică ușoară vocal”, ciclul primar, pe locul I s-a clasat Mogoșanu Angela Maria, de la Școala Gimnazială ”Pompiliu Marcea” Târgu-Jiu, pe locul II Jucan Raluca Nicoleta, de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” Târgu-Jiu, iar pe locul III Popescu Luana-Lavinia, tot de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” Târgu-Jiu. La aceeași secțiune, ciclul gimnazial, locul I a fost ocupat de Niculescu Miruna, de la Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae” Târgu-Jiu, locul II de către Hotoboc Raluca, de la Colegiul Național ”Spiru Haret” Târgu-Jiu, iar locul III de Ciobotea Alexandru, tot de la Colegiul Național ”Spiru Haret”.

ATT_1458924386776_image-10689La ciclul liceal, premiul I a fost acordat elevei Țambu Ștefania, de la Liceul Teologic Târgu-Jiu, premiul II elevei Peștenaru Roxana, de la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu, iar premiul III elevei Șerbănoiu Laura, de la Colegiul Național ”Spiru Haret” Târgu-Jiu. La secțiunea ”soliști de muzică populară vocal”, premiul I a revenit elevilor Volintiru Natalia (Clubul Copiilor Rovinari, ciclul primar), Orleanu Cornelia (Clubul Copiilor Rovinari, ciclul gimnazial) și Ciudin Luiza Adelina (Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu, ciclul liceal).

Fotografie3120Pe locul II s-au clasat Albei Ramona (Școala Gimnazială Prigoria, ciclul primar), Cîrlugea Larisa (Clubul Copiilor Rovinari, ciclul gimnazial) și Tomulescu Adelina (Clubul Copiilor Rovinari, ciclul liceal). Premiul III a fost adjudecat de Ularu Cătălina (Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae” Târgu-Jiu, ciclul primar), Borș Carlos (Clubul Copiilor Rovinari, ciclul gimnazial) și Brujan Cristina (Clubul Copiilor Rovinari, ciclul liceal).

Fotografie3116La secțiunea ”formații de muzică ușoară vocal”, ciclul gimnazial, premiul I a fost acordat formației ”Etno Dance”, de la Liceul Teologic Târgu-Jiu. La secțiunea ”soliști de muzică populară instrumental”, ciclul primar, a fost acordat doar un premiu III, ce a revenit elevului Dragu Iustin, de la Școala Gimnazială ”Gheorghe Tătărăscu” Târgu-Jiu. La aceeași secțiune, la ciclul gimnazial, premiul I a fost acordat elevului Sgaibă Eugen Cristian, de la Școala Gimnazială Poiana, premiul II elevei Bîrsilă Petronela, de la Colegiul Național ”George Coșbuc” Motru, iar premiul III elevului Roibu Carlos Roberto, de la Liceul Tehnologic Roșia Jiu.

Fotografie3101Tot la această secțiune, însă la ciclul liceal, premiul I a revenit elevului Zgaibă Ciprian, de la Colegiul Național ”Spiru Haret” Târgu-Jiu, premiul II elevului Herman Miuț, de la Liceul Teologic Târgu-Jiu, iar premiul III elevului Bălan Constantin Adrian, de la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” Târgu-Jiu. La secțiunea ”soliști de muzică ușoară instrumental”, ciclul liceal, pe primul loc s-a clasat Ghinea Elena Maria, de la Colegiul Național ”Spiru Haret” Târgu-Jiu, pe locul II Bobocel Luiza, de la Liceul Teologic Târgu-Jiu, iar pe locul III Vlad Alexandru, tot de la Liceul Teologic Târgu-Jiu.

Fotografie3171La aceeași secțiune, ciclul gimnazial, primul loc a fost ocupat de Vasile Popescu Theodora Sorana, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Albeni, iar locul II de Bîzocu Andra, de la Colegiul Național ”Spiru Haret” Târgu-Jiu. La secțiunea ”formații de muzică populară vocal”, ciclul gimnazial, au fost acordate două premii; premiul I a revenit formației ”Mica generație”, de la Liceul Tehnologic Bâlteni, iar premiul II formației ”Româncuțele”, de la Liceul Teologic Târgu-Jiu.

Fotografie3185La secțiunea ”formații de muzică populară instrumental”, ciclul gimnazial, a fost acordat doar un premiu I, ce a revenit formației ”Mugurați Zamfirieni” a Liceului Tehnologic Bustuchin.

Fotografie3153Finala, în aprilie, la Craiova
Ocupanții locului I de la fiecare secțiune vor participa la etapa regională a concursului ce va avea loc în data de 16 aprilie 2016, în cadrul Liceului de Arte „Marin Sorescu” din Craiova.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here