Eșec la limită în derby-ul Olteniei

470

Meciul dintre SCM U Craiova și Energia și-a respectat statutul de derby în mare măsură, chiar dacă, pe alocuri, jocul a fost presărat cu prea multe greșeli. Energia a stat mai mult la conducere, dar căderea din sfertul trei a costat-o victoria, una obținută cu mari emoții de gazde.

Energia a început meciul din Bănie în forță, a condus cu 7-0, Lamont Mack a dat impresia că nu poate fi oprit, iar trupa lui Antonis Constantinides va bifa și un prim succes în deplasare în campionat. Cu trei minute înaintea finalului sfertului unu, Energia ajungea la un avantaj de 9 puncte, scor 8-17, după o aruncare de trei puncte a lui Mack, dar craiovenii nu au depus armele și au replicat cu o serie de șase puncte consecutive ce au făcut ca după primele zece minute de joc distanța dintre cele două echipe să se reducă la doar o posesie, scor 16-19.
Sfertul secund a început perfect pentru gruparea târgujiană, care în doar două minute a mărit la 11 ecartul dintre ea și formația gazdă, scor 18-29, Troupe, cu o reușită de trei puncte, Radosavljevic cu două coșuri de două puncte și Șanta cu un three-point-play fiind cei care au contribuit la detașarea Energiei. Probabil, jucătorii Energiei s-au văzut prea devreme învingători, pe fondul unei relaxări premature, SCM U Craiova a revenit din nou și în doar două minute era la doar patru puncte în spatele oaspeților, scor 25-29 după o reușită de două puncte a lui Bogdan Popescu, ultima achiziție a craiovenilor, venit în Bănie după destrămarea echipei timișorene. Cele două echipe au punctat apoi succesiv, Energia s-a mai desprins la nouă puncte, dar craiovenii au reușit să intre la pauza mare cu doar șase puncte de recuperat, deși elevii lui Constantinides puteau tranșa partida în favoarea lor încă din primele 20 de minute dacă ar fi tratat mai atent momentele în care au reușit să se detașeze de adversar.

SCM U Craiova – Energia Târgu Jiu 78-77 (16-19, 22-25, 25-16, 15-17)
Sala Sporturilor, Craiova, spectatori: 800
SCM U Craiova: Durkovic (1), Johnson (10), Durasovic (19), Micic (13), Burlacu (8), Grubor (13), Bozovic, Negoițescu, Ciotlăuș, Damian, Stănescu, B. Popescu (14). Antrenor: Oliver Popovic.
Energia: Eziukwu (7), Diggs (17), Mack (18), Guțoaia (5), Troupe (10), Bratoloveanu, Radosavljevic (7), Miles (10), Andrei, Aktaș, Șanta (3), Mihuți. Antrenor: Antonis Constantinides.
Arbitri: Marius Ciulin, Valentin Negrea, Ciprian Ciocan.

Sfertul trei, un dezastru
În ciuda unui start slab, cu cinci puncte încasate rapid în debutul sfertului trei, Energia a părut să continue în aceeași notă. După ce gazdele se apropiaseră la doar un punct, Miles, Mack și Eziukwu au mărit din nou diferența la 7 puncte, scor 43-50. O reușită de trei puncte și o liberă transformată de Burlacu a dus, cu patru puncte pe un singur atac, la revenirea gazdelor. După 26 de minute de joc, tabela avea să arate din nou un scor egal, 53-53. Energia a acuzat din plin șocul, Bogdan Popescu a profitat de situația ivită și cu patru puncte consecutive a dat prima conducere detașată a formației sale, scor 57-53. Avantajul maxim al gazdelor în acest meci a fost atins cu aproape 50 de secunde înainte de finalul sfertului trei, scor 63-56, dar Miles n-a admis această diferență, a marcat două libere, iar după o intercepție a lui Diggs și o pasă a lui Șanta a stabilit scorul după primele 30 de minute, 63-60, și meciul se juca în continuare.

Libera îi putea duce în prelungiri
Energia avea zece minute la dispoziție să reminteze de la -3 și să câștige un meci pe care 75% din timp l-a avut în mână. Guțoaia, energic în apărare, dar ineficient în atac, a dat impresia că poate schimba datele statisticii și poate ajuta mai mult Energia și a înscris primele cinci puncte ale gorjenilor, apoi Diggs a pus și el două puncte pe tabelă, iar scorul arăta din nou echipa gorjeană în avantaj, 66-67. Trei minute s-au chinuit cele două echipe să mai înscrie până la reușitele de la linia de fault ale lui Burlacu. Radoslavljevic a reușit o aruncare de trei puncte, după care un stop-șut al lui Diggs au asigurat Energiei un avantaj de patru puncte la jumătatea sfertului decisiv, scor 68-72. Nici de această dată, Energia nu a ținut de avantajul luat. Micic și Grubor au mitraliat din afara semicercului, Micic transformând și libera cu care scorul redevenea egal, 74-74, cu aproape trei minute înaintea sirenei de final. Craiova a fost cea care a preluat conducerea, a avut două puncte avans și a reușit să își apropie victoria şi cu ajutorul lui Diggs, care a avut două aruncări libere după epuizarea timpului regulamentar, la scorul de 78-76 pentru gazde. Prima liberă a fost transformată, dar presiunea mare din final i-a făcut mâna să tremure, iar Diggs a ratat aruncarea ce putea duce meciul în prelungiri.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here