Eşec la bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

313

bursa loc.de muncaÎn data de 25 septembrie 2009, data desfăşurării bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi, au fost prezenţi un număr de 32 agenţi economici care au furnizat tuturor solicitanţilor informaţii referitoare la condiţiile de

ocupare a locurilor de muncă. Numărul participanţilor a fost de 432 persoane, din care 402 absolvenţi ai diferitelor forme de învăţământ . Din păcate, erau vacante 341 de locuri de muncă, doar 13 absolvenţi care se aşteptau să-şi găsească un job au reuşit să fie încadraţi pe un post, iar 145 persoane au fost selectate în vederea încadrării. Nesatisfăcător a fost şi numărul agenţilor economici prezenţi la eveniment. Deşi fuseseră contactaţi circa 100 de agenţi, la evenimentul de vineri desfăşurat la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Târgu-Jiu, n-au fost prezenţi decât 32.

Prin această acţiune de corelare a cererii şi ofertei de forţă de muncă s-a oferit posibilitatea absolvenţilor instituţiilor de învăţământ aflaţi în căutarea unui loc de muncă, dar şi a altor persoane aflate în căutarea unui job, de a se întâlni în mod direct cu agenţii economici angajatori şi de a purta discuţii preliminare înaintea interviului propriu-zis. Scopul final era angajarea unui număr cât mai mare dintre aceştia pe locuri de muncă adaptate pregătirii lor profesionale. O evaluare finală privind rezultatele obţinute în urma organizării acestei burse a locurilor de muncă pentru absolvenţi va fi făcută de către Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj până la data de 25 octombrie 2009.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here