Erou comemorat de Jandarmeria Gorj

707

Vineri, 13 noiembrie a.c., s-au împlinit 15 ani de la tragicul eveniment petrecut într-o discotecă din municipiul Târgu-Jiu, în urma căruia jandarmul George Răzvan Marchiş şi-a pierdut viaţa, pe timpul executării unei misiuni. Ca în fiecare an, în onoarea eroului jandarm, la sediul Jandarmeriei Gorj s-au desfăşurat mai multe activităţi.

marchiş (4)Vineri, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, au fost organizate, în amintirea eroului George Răzvan Marchiş, slujbe religioase oficiate de către preoţi, au fost păstrate momente de reculegere şi depuse coroane şi jerbe de flori, atât la monumentul eroului jandarm, amplasat în curtea interioară a unităţii, cât şi la placa comemorativă dispusă în centrul municipiului Târgu-Jiu. „Fapta eroică nu va fi uitată niciodată de colegii jandarmi, care îl vor omagia întotdeauna pentru că a respectat jurământul militar depus în faţa Drapelului de luptă al unităţii: ,,Jur credinţă patriei mele România, jur să-mi apăr țara chiar cu preţul vieţii. Jur să respect legile țării și regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu”. În Sala de tradiţii a unităţii, este realizat şi expus un fotodocumentar, prin care sunt exemplificate detaliile tragediei întâmplate acum 15 ani iar printre cadrele active ale Jandarmeriei Gorj se găsesc şi foşti colegi de armată ai eroului”, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj.

marchiş (2)Reamintim că, în ziua de 10.11.2000, în jurul orei 23.00, George Marchiş Răzvan, militar în termen la Jandarmeria Gorj, pe timpul executării unei misiuni de ordine publică pe raza municipiului Târgu-Jiu, el făcând parte dintr-o patrulă mixtă de ordine publică formată din poliţist-jandarm, au fost solicitaţi să intervină pentru aplanarea unui conflict izbucnit între un grup de tineri la o discotecă situată în Complexul Parâng.

marchiş (3)La faţa locului, pe timpul încercărilor de aplanare a conflictului, şeful patrulei a fost lovit de mai mulţi tineri iar jandarmul George Răzvan Marchiş s-a interpus între acesta şi agresori pentru a-l apăra, însă a primit mai multe lovituri puternice la cap. Acesta a fost preluat şi internat la Spitalul Municipal Târgu-Jiu cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral închis stabilizat, apoi a fost transferat la Spitalul Craiova pentru mai multe investigaţii. Ulterior, a fost transportat cu un elicopter la Spitalul de Urgenţă Floreasca Bucureşti, unde a suferit o intervenţie chirurgicală, însă cu toate eforturile depuse de medici, în dimineaţa zilei de 13.11.2000, George Răzvan Marchiş a decedat.  Pentru spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă George Răzvan Marchiş, prin Ordin al Ministrului de Interne din data de 13.11.2000, a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem.

marchişPentru devotamentul cu care a acţionat pentru menţinerea ordinii şi liniştii cetăţenilor din Municipiul Târgu-Jiu, precum şi pentru curajul de care a dat dovadă, sublocotenentului post-mortem George Răzvan Marchiş i-a fost conferit prin hotărârea Consiliului Local al Municipiului Târgu-Jiu, titlul de ,,Cetăţean de onoare”.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here