Eroii luptelor de la podul Jiului, comemoraţi astăzi

601
podŞcoala Generală “Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu va găzdui astăzi, în cadrul unui parteneriat cu Muzeul Judeţean Gorj, un program dedicat aniversării a 93 de ani de la lupta de la Podul Jiului.

Evenimentul va conţine două secţiuni şi anume prezentarea evenimentelor din data de 14 octombrie 1916, precum şi un program liric şi artistic oferit de gazdele acţiunii – elevii de la Şcoala Generală “Constantin Săvoiu” din Târgu – Jiu. “În lupta de la podul Jiului, populaţia civilă din Târgu – Jiu a încercat să respingă contraofensiva armatei puterilor centrale care se îndreptau vertiginos spre Bucureşti. În cadrul acestei lupte s-a remarcat şi Ecaterina Teodoroiu, care aproviziona cu muniţie pe apărători. În ciuda rezistenţei populaţiei oraşului, armatele puterilor centrale şi-au croit drum spre Bucureşti, reuşind să ocupe capitala la mijlocul lui noiembrie 1916”, a povestit Titus Zamfiroiu, din cadrul Muzeului Judeţean Gorj.
Depunere de coroane
Tot astăzi, atât reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, cât şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj, vor participa la un ceremonial de depunere de coroane, la plăcuţa comemorativă de la Podul de peste Jiu.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here