Energia și-a luat pivot nou!

515

Cu mai puțin de o săptămână înaintea startului campionatului, lotul Energiei se modifică, antrenorii având acum la dispoziție un nou pivot, pe americano-dominicanul Larry Turner II.

Presezonul le-a dezvăluit antrenorilor Constantinides și Alionescu faptul că Tony Woods este departe de a reprezenta soluția cea mai bună pentru acoperirea unui post extrem de important pentru jocul de baschet. Astfel, pentru poziția 5, Energia a căutat un nou jucător și l-a găsit în persoana lui Larry Turner II.
Născut pe 29 decembrie 1982 în Milledgeville, Georgia, Larry Turner II are 210 cm şi 109 kg și soseşte la Târgu-Jiu de la echipa Reales De La Vega, din Republica Dominicană. În trecut, pivotul american a mai jucat pentru BC Odessa, turnerîn Super Liga de baschet din Ucraina(2010), apoi în perioada 2011-2012 a jucat la gruparea Toyama Grouses, din Japonia. După experienţa japoneză, Turner a revenit în Europa, la Apollon Patras, în Grecia, unde a evoluat în sezonul 2012-2013. Sezonul trecut a evoluat pentru echipa elenă Panelefsiniakos, echipă pe care Energia a învins-o în ultimul meci din presezon. La echipa greacă a avut medii de 9.2 puncte pe meci, 5.2 recuperări. De reținut este și faptul că Turner a jucat în presezonul 2007-2008 la Los Angeles Lakers, alături de jucători ca Kobe Bryant, Derek Fisher sau Andrew Bynum.

Nimic despre Tony Woods
Site-ul oficial al echipei gorjene a anunțat noua achiziție a Energiei spunându-se că Larry Turner ar putea fi pe teren pentru echipa gorjeană în meciul din prima etapă a noului campionat, duminică, în partida cu SCM U Craiova. Ceea ce nu se precizează, este statutul lui Tony Woods, pivotul cu care Energia are contract, jucător care s-a pregătit cu echipa gorjeană întreaga perioadă a presezonului și care a jucat în primul joc oficial al sezonului pentru Energia, în partida din SuperCupa României, cu Asesoft Ploiești. Oficialii gorjeni s-au declarat în mai multe rânduri împotriva ideii de a avea un lot cu șapte jucători străini invocând mai multe motive, unul deloc de neglijat fiind cel financiar. În aceste condiții, este de așteptat ca în perioada imediat următoare, conducerea clubului târgujian să caute o soluție pentru rezilierea contractului lui Tony Woods, în cel mai rău caz urmând a se păstra colaborarea pentru prima parte a sezonului pentru ca jucătorul să-și găsească din iarnă o altă echipă la care să evolueze.
Woods a dezamăgit pe toată lumea la Târgu-Jiu, de la antrenori la suporteri. În primele jocuri amicale precum și în partida din SuperCupa României, pivotul american a avut procentaje dezastruoase, în special la capitolul recuperări. Nici evoluțiile ceva mai consistente din jocurile disputate la finalul săptămânii trecute nu au reușit să schimbe imaginea proastă lăsată de Woods, așa că o continuare a colaborării pare destul de puțin probabilă, plecarea acestuia de la Energia fiind doar o chestiune de timp.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here