Energia, obligată să confirme și în campionat

462

După trei victorii consecutive importante, două în FIBA Europe Cup și una în competiția internă, Energia se deplasează la Târgu Mureș pentru un meci de la care se așteaptă confirmarea pasei bune pe care trupa lui Constantindes o parcurge în acest moment.

Situația Energiei în campionat este departe de a fi la fel de bună precum cea din competiția europeană la care participă în paralel, iar acest lucru îi supără pe oficialii echipei gorjene. Aceștia așteaptă acum de la baschetbaliștii Energiei să demonstreze aceeași ardoare pe teren și la meciurile pe care le joacă în campionat. Cu doar două victorii și patru înfrângeri, Energia se află într-o postură ingrată în clasamentul Ligii Naționale, o înfrângere la Târgu Mureș putându-i pune pe gorjeni aproape de marginea prăpastiei.
Antrenorul Antonis Constantinides susține că încearcă cu fiecare ocazie să le explice jucătorilor săi care este ordinea priorităților pentru echipa gorjeană și speră ca ei să fi înțeles și care este misiunea lor în campionat: „În fiecare zi, la antrenamente și la ședințe, noi subliniem faptul că principalul obiectiv este campionatul și încercăm să ne pregătim cât mai bine. Pe undeva, și celelalte rezultate din campionat ne ajută. Pe de o parte, noi nu am început foarte bine campionatul, dar pe de altă parte, sunt foarte multe echipe care au patru victorii sau trei victorii, iar noi avem două victorii. Normal că ne mai trebuie niște victorii pentru a reduce acest handicap. În fiecare zi ne pregătim pentru campionat, care rămâne principalul campionat, și pentru FIBA Europe Cup”, a declarat antrenorul Energiei. Revenind la meciul pe care Energia îl dispută sâmbătă seara, la ora 18.00, la Târgu Mureș, tehnicianul cipriot al Energiei spune că este unul extrem de dificil, dar pe care-l va trata ca pe oricare altul și pe care nu-l vede a fiind unul decisiv. Constantinides vrea însă să recupereze cât mai repede punctele pierdute acasă cu Gaz Metan Mediaș și va încerca să le ia de pe un teren pe care Energia nu s-a impus niciodată până acum: „Nu este vorba de importanța meciului cu Târgu Mureș. Orice meci, mai ales că acum avem nevoie de o victorie în deplasare pentru a compensa înfrângerea de acasă cu Mediaș, este important. Trebuie să găsim o victorie în deplasare și trebuie să înțelegeți că noi ne pregătim pentru victorie la fiecare meci. Din câte știu, Energia nu a câștigat niciodată la Târgu Mureș, am înțeles că acolo este o sală foarte grea, cu suporteri atașați echipei, dar noi ne vom pregăti cât de bine se poate, iar acum avem și încrederea pe care ne-a dat-o această victorie. Încrederea este mult mai mare decât săptămâna trecută și vom face totul să obținem victoria la Târgu Mureș”, a mai declarat antrenorul echipei gorjene.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here