Energia, obligată să câștige meciul cu Gaz Metan Mediaș – Totul sau nimic!

513

Energia nu mai are alte variante la îndemână, un eventual insucces în fața medieșenilor echivalând cu retrogradarea echipei gorjene de baschet.

Cu trei etape înaintea finalului părții secunde a sezonului regulat, Energia are șanse destul de mici de a se menține în primul eșalon după cum decurg lucrurile și după cum rezultatele se aștern în clasament. Energia nu a mai obținut nicio victorie în Grupa B în afara acelui surprinzător succes în fața celor de la Dinamo.
Dacă la începutul fazei a doua a sezonului regulat calculele arătau că Energia se va salva dacă va obține o victorie, faptul că Dinamo a început să cedeze meciuri pe bandă rulantă a cam încurcat socotelile și victoria obținută deja în fața dinamoviștilor nu mai este suficientă. Mai mult decât atât, încă un succes nu ar garanta nici el rămânerea în prima ligă decât dacă Piteștiul se va împiedica măcar o dată în ultimele trei etape, ceea ce este greu de crezut acum, așa că Energia trebuie să obțină două victorii din trei meciuri pentru a fi sigură pe locul de primă ligă pentru sezonul viitor. Claudiu Alionescu vede în confruntarea din această seară, care va opune Energiei pe Gaz Metan Mediaș, ca pe una decisivă: „Da, ne aşteaptă un meci foarte important cu Gaz Metan Mediaş. Pot spune că e un meci decisiv pentru noi. O victorie obţinută de noi ne-ar păstra în cursa pentru salvare. Am face un pas în faţă şi am aştepta un eventual pas greşit al celor de la Piteşti”, a declarat antrenorul echipei târgujiene. Din păcate, în lupta pentru evitarea retrogradării, Energia are și dezavantajul de a juca ultimele două partide ale campionatului în deplasare: „Este totodată şi ultimul meci acasă din acest sezon, aşa că sper ca iubitorii de baschet să fie alături de noi, să ne susţină şi să ne bucurăm la final de victorie alături de ei. Sper să îi mulţumim pe fani printr-o evoluţie bună dar, mai ales prin victorie”, a mai spus Alionescu despre partida cu Gaz Metan Mediaș, ultimul joc în care fanii Energiei au posibilitatea de a-și vedea la Târgu Jiu echipa jucând în acest sezon.
Energia a pierdut toate confruntările din acest sezon cu Gaz Metan Mediaș, asta deși în prima parte a sezonului regulat ar fi fost normal ca victoriile să fie ale gorjenilor, medieșenii înregistrând doar două meciuri terminate ca învingători, ambele contra trupei gorjene. Se poate spune chiar că această situație disperată de acum a Energiei vine de la acele meciuri pe care Energia, cu efectiv complet și cu jucători extrem de bine plătiți la acea vreme, și-a bătut joc de două puncte care pot costa chiar locul din prima ligă. Gaz Metan Mediaș a învins Energia și în meciul tur din faza a doua a sezonului regulat, însă Alionescu este convins că al patrulea meci va fi cu noroc pentru gorjeni: „Suntem motivaţi, avem încredere în forţa de grup a noastră. Ne-am pregătit bine pentru acest meci, băieţii sunt concentraţi”, a explicat antrenorul Energiei.
Partida dintre Energia și Gaz Metan Mediaș se dispută în această seară, în Sala „Voievod Litovoi” din Târgu Jiu, cu începere de la ora 17:00. În ultimele două jocuri, Energia va întâlni în deplasare pe BC Timișoara și pe Dinamo, al doilea succes pe care gorjenii îl așteaptă pentru salvare pare a veni mai ușor din fieful dinamovist, echipa lui Todorov având doar două victorii în această parte secundă a sezonului regulat.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here