Energia nu a făcut faţă jocului prestat de revelaţia sezonului în Liga Naţională / Învinşi şi la Călăraşi

477

Chinul Energiei continuă, deplasarea de la Călăraşi nu a oferit nimic nou pentru echipa gorjeană, care a cedat cu 27-22 (14-8) la meciul disputat în compania celor de la Dunărea Călăraşi.

La Călăraşi s-au întâlnit revelaţia turului de campionat, echipa gazdă, ocupantă a unui loc pe podiumul Ligii Naţionale de Handbal Masculin, şi marea dezamăgire a primei părţi a sezonului, Energia, lanterna roşie a clasamentului. Aşa cum era de aşteptat, nu a fost loc de surprize deşi Energia venea după un meci mai bun făcut acasă, contra celor de la Dinamo, partidă pe care însă elevii lui Andrieş au pierdut-o.

Dunărea, permanent la conducere
Trupa lui Aihan Omer s-a instalat comod la conducerea meciului, a forţat din start şi a condus cu 3-0 în minutul 5. Gorjenii au ţinut cât de cât pasul cu echipa selecţionerului României doar până în minutul 21, când tabela indica o diferenţă de două goluri, scor 9-7. Ultimele zece minute au fost destul de sterile, însă gazdele au ştiut să profite şi să-şi mărească ecartul la şase goluri, echipele intrând la cabine la pauză cu scorul de 14-8. Primele cinci minute ale reprizei secunde au fost ale Energiei, scorul a devenit 15-11, dar a fost un foc de paie, nesusţinut de o evoluţie asemănătoare şi în cele 25 de minute ce rămăseseră. Gazdele au reuşit să revină şi au pus gol după gol pentru a ajunge în minutul 49 la diferenţa maximă înregistrată între cele două combatante, de opt goluri, scor 23-15. Cu această diferenţă, călărăşenii şi-au permis să se relaxeze, ultimele zece minute ale partidei oferind Energiei posibilitatea de a mai strânge din scor. Gorjenii au câştigat repriza secundă, scor 13-14, însă punctele oferite de victorie au rămas la Călăraşi, Andrieş întorcându-se la Târgu-Jiu cu acelaşi bagaj sărac de puncte cu care plecase la drum, doar cele trei puncte smulse Stelei.

S-a rupt şi Rodrigues
Energia trece printr-o gravă criză de efectiv, mulţi dintre jucătorii echipei gorjene fiind clienţi ai infirmeriei clubului. Pe lângă cei şase absenţi, care nu au făcut deplasarea la Călăraşi, pe lista accidentaţilor s-a alăturat şi interul portughez Alvaro Rodrigues: “Nici la acest joc n-am avut lotul valid, am avut puţini jucători pe care am putut conta. Ni s-a accidentat şi Alvaro în prima repriză, aşa că nici pe el nu am mai putut miza. Nu a jucat nici Kekezovic. Nu am avut variante la nivelul extremei stânga, e greu să joci 60 de minute cu Enache pe atac şi apărare. Suntem supăraţi, este o stare firească”, s-a plâns antrenorul Liviu Andrieş.

Din nou arbitrajul?…
Deşi echipa nu are jocul pe care al trebui să-l aibă, Energia continuă să se plângă de arbitraje. După ce, după partida de la Târgu Jiu cu Dinamo, conducerea Energiei a înfierat arbitrajul considerând că le-a fost furată victoria, antrenorul Liviu Andrieş consideră că şi la Călăraşi arbitrajul a fost contra echipei sale: “În unele momente şi arbitrajul a fost unul ciudat, au fost faze în care ne-au dezavantajat”, spune tehnicianul echipei gorjene. Acesta mai consideră şi că gazdele nu au arătat ca o forţă a handbalului românesc: “Sincer, Călăraşiul nu m-a impresionat”, a mai spus Andrieş.

S-a dus obiectivul…
Echipa de handbal a Energiei mai are de disputat în acest an trei partide, una din tur şi primele două etape din retur. Deja, odată cu eşecul de la Călăraşi, obiectivul pe care conducerea-l pusese înaintea meciului de la Suceava, de 12 puncte, Energia nu mai poate îndeplini obiectivul conducătorilor. Cu lotul înjumătăţit şi cu serioase probleme la orice capitol, echipa gorjeană nici nu are prea multe şanse de a mai strânge puncte în acest an, speranţele de salvare de la retrogradare legându-se de retur, de evoluţia din play-out şi, mai ales, de campania de achiziţii: “Trebuie să vedem dacă reuşim să transferăm ceva jucători în această perioadă de transferuri care urmează”, spune Liviu Andrieş, al cărui scaun se clatină şi el destul de mult.

Îşi mută antrenamentele
Cum echipa de baschet a Energiei are miercuri programat meci în FIBA EuroChallenge şi pe parchetul Sălii Sporturilor îşi vor face din nou apariţia tribunele mobile din spatele panourilor, handbaliştii vor fi nevoiţi să se mute în această săptămână: “O să facem antrenamente la LPS sau la Şcoala nr. 5 pentru că Sala Sporturilor va fi ocupată de organizarea meciului de baschet”, a declarat antrenorul Liviu Andrieş. Următorul meci al Energiei, ultimul din turul sezonului regulat, va avea loc la Târgu Jiu, contra celor de la HCM Minaur Baia Mare, echipă aflată pe locul doi în clasamentul Ligii Naţionale, una dintre candidatele la titlu în acest sezon.

Dunărea Călăraşi – Energia Târgu Jiu 27-22 (14-8)
Sala Polivalentă, Călăraşi, spectatori: 2.000
Dunărea: Andrei, Brazhnyk, Coveianu – Kumogorodsky (6), Gavriloaia (5), Gurkovsky (4), Tsap (3), Șania (3), Mitrea (2), Nicolae (1), Mateaș (1), Bulov (1), Voinea, Şoldănescu, Zacaciurin. Antrenor: Aihan Omer.
Energia: Șelaru, Antonaru – Acatrinei (7), Sifre (6), Dinescu (5), Stankevicius (2), Giotoiu (2), Ilieș, V. Popescu, Enache, Rodrigues. Antrenor: Liviu Andrieș.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here