Energia, în postura buturugii mici

494

Cu moralul zdruncinat de înfrângerea din campionat, de la Timişoara, trupa lui Constantinides are obligaţia morală de a arăta un baschet mai bun, mai frumos, contra unei echipe cu un lot mult mai valoros, Enel Brindisi mizând pe jucători la care cipriotul de la conducerea Energiei nici nu poate visa.
“Dacă ne uităm peste lotul lor vedem jucători de EuroLigă, căpitanul naționalei Italiei, un jucător venit din NBA. Au o echipă extraordinar de puternică”, a declarat Antonis Constantinides, tehnicianul gorjenilor spunând că de la acest meci vrea să obţină o formă cât mai bună pentru jucătorii săi pentru următoarele meciuri din campionatul intern: “E bine că vine acest meci după meciul de la Timișoara. Vedem dacă ne putem ajusta concentrarea la o apărare bună, nu ne interesează mult rezultatul. Brindisi nu a pierdut nici un meci acasă în ultimii patru ani, ne poate pregăti pentru ce va urma mai departe în campionat”. Pe de altă parte, Constantinides nu ar vrea nici să renunţe prea uşor la lupta pentru calificare, una care pare deschisă încă după ce belgienii au reuşit să câştige acasă meciul cu Enel Brindisi: “Nu uitați că suntem pe locul 2, Brindisi a pierdut la Okapi, avem șanse mici, dar ne agățăm de ele”.
Cum Energia nu stă chiar foarte bine în campionat, era de aşteptat ca antrenorul cipriot să aleagă să odihnească unii jucători pentru a-i avea proaspeţi în meciurile decisive pentru accederea în play-off, însă Constantinides spune că acum nu este cazul pentru că echipa sa va juca din nou în campionat pe 7 februarie, având astfel suficient timp de recuperare: “Ne gândeam să mai menajăm, dar după acest meci avem pauză în campionat, așa că vom putea oferi jucătorilor 3-4 zile de odihnă. Dacă am fi jucat după 2-3 zile, am fi menajat, dar acum mergem să jucăm”. Partida dintre Enel Brindisi şi Energia, programată în această seară, cu începere de la ora 21:45, va închide etapa a treia a Grupei I din EuroChallenge. Ieri seara, după închiderea ediţiei, Okapi Aalstar a început runda primind vizita celor de la BC Astana. Practic, odată cu terminarea meciurilor rundei a treia, grupa intră în a doua parte a sa, una în care echipa gorjeană are avantajul de a avea ultimele două meciuri pe teren propriu, cu BC Astana şi Enel Brindisi, principalele favorite la calificarea în sferturile de finală ale competiţiei.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here