Energia, două jocuri amicale la Reșița

432

Campionatul intern al Ligii Naționale de baschet masculin este într-o pauză dedicată echipei naționale, iar Bozo Rudic a profitat de această întrerupere a competiției pentru a-și pune pe picioare formaţia.

Echipa de handbal a Energiei speră să revină cât mai repede în zona de clasament cu care era obișnuită în urmă cu câțiva ani, zonă pe care și-a propus să și termine acest sezon, unul pe care-l vrea încununat cu o prezență în play-off. Pentru asta, antrenorul Bozo Rudic are mult de tras alături de jucători. Majoritatea antrenamentelor echipei din această perioadă au fost bazate pe exerciții fizice, tehnicianul dorind să-și aducă jucătorii la un nivel cât mai ridicat din acest punct de vedere. În plus, pentru partea tehnico-tactică, timp va fi suficient, meciul de la Baia Mare cu care echipa gorjeană va relua competiția nu va fi programat mai devreme de 18 noiembrie: “Practic, deocamdată nu știm când jucăm în campionat. Federația a pus meciul pe 15 noiembrie, dar nu se poate juca atunci pentru că Minaur joacă în Champions League. Nici pe 18 nu este sigur, așa am auzit… Deci, deocamdată, nu știm nimic. Din această cauză facem mai mult fizic pentru că pentru antrenamentele tactice vom avea destul timp, dacă va fi să jucăm pe 18 noiembrie, e destul timp ca să stabilim tactic cum vom juca cu Minaur”, a declarat antrenorul Bozo Rudic. Acesta apreciază că în urma perioadei de pregătire ce s-a scurs până acum, echipa a devenit mai puternică din punct de vedere al pregătirii fizice: “Se cunoaște deja progresul în ceea ce privește pregătirea fizică, la unii dintre ei chiar mai pronunțat și cred că până pe 18 noiembrie, când e posibil să reluăm campionatul, să fie toți la un nivel de pregătire fizică foarte bun”.

Mănescu și-a fracturat brațul
Echipa Energiei nu este scutită de probleme nici în această perioadă. Acatrinei s-a refăcut după o fisură pe care a suferit-o în debutul sezonului, dar are de recuperat după această pauză forțată. Mai mult, Rudic are probleme cu nu mai puțin de trei jucători: “Avem probleme de lot, sunt ceva probleme pe care le aveam dinainte. E vorba de Nistor, care trage de accidentare de la meciul cu Turda. S-a accidentat atunci și acum a apărut această hernie, dar doctorul ne-a spus că nu este ceva grav, nu va trebui să se opereze, ci doar să facă recuperare 10-15 zile. Bucătaru a avut și el ghinion, a respins o minge și a făcut o entorsă mică la genunchi, problemă pentru care trebuie să stea și el cel puțin zece zile. Cea mai gravă e problema lui Mănescu. El s-a lovit la lot, are fractură, va merge să mai facă niște controale, dar problema e serioasă și 45 de zile probabil va sta. E bine, totuși, că nu e mâna dreaptă, cea de aruncare, dar e păcat de ceea ce s-a întâmplat acolo”, a făcut Rudic o rapidă recenzie a situației medicale a jucătorilor Energiei.

Nu contează scorul
În acest weekend, Energia va pleca la Reșița pentru a juca două partide de verificare în compania echipei locale, HC “Adrian Petrea” Reșița. Antrenorul gorjenilor spune că scorul este ultimul care contează pentru el în astfel de situații. Rudic explică faptul că în jocurile amicale chiar insistă ca jucătorii să folosească procedeele sau pozițiile în care nu se simt tocmai confortabil în ideea de a-și dezvolta jocul și pe palierele pe care a observat că jucătorii săi au probleme: “Eu, tot timpul, când jucăm meciuri amicale sau turnee dau fiecărui jucător niște direcții, niște indicații, să știe fiecare ce are de făcut. Dacă un jucător evoluează bine în centru, e bine să-l pun să joace și exterior. Le spun fiecăruia în parte ce să facă, unde are deficit de pregătire, la șut, la picioare la portari sau în apărare. Deci scorul nu e pe primul plan. Fiecare va juca în mod egal, sunt două ultime meciuri de pregătire care ne sunt foarte utile și care ne vor arăta ce avem de făcut după aceste meciuri cu Reșița”, a mai declarat Bozo Rudic.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here