Energia a reuşit o victorie de senzaţie după şapte înfrângeri consecutive – Aşa da!

508

În faţa unei echipe cu pretenţii la titlu şi venind după o incredibilă serie neagră, Energia a reuşit una dintre surprizele campionatului învingând pe Minaur la Târgu Jiu.

Începutul meciului nu anunţa nimic bun pentru trupa lui Andrieş, căreia i-au trebuit 5 minute pentru primul gol şi încă 7 minute pentru cel de-al doilea. Multe greşeli în atac le-au dat ocazia oaspeţilor să plece pe contraatac, Minaur marcând extrem de uşor în debutul meciului. De la 2-6 în minutul 12, Energia a început un al joc. Apărarea a început să funcţioneze, jucătorii şi-au regăsit agresivitatea şi dorinţa de victorie, iar în minutul 20 tabela indica din nou egalitate, pentru a doua oară de la începutul partidei, scor 8-8. Forcingul gazdelor a continuat, băimărenii au rămas parcă împietriţi de tupeul arătat de Energia, iar tabela arăta 12-9 pentru băieţii lui Andrieş în minutul 24. Minaur s-a trezit însă din pumnii încasaţi şi au înscris ultimele patru goluri ale primei reprize preluând din nou conducerea, scor 13-14 la jumătatea meciului.
Energia a intrat în dezavantaj la cabine, dar a simţit că se poate, asta chiar dacă încă doi jucători ai săi au acuzat duritatea duelurilor. Sifre şi Rodrigues au strâns din dinţi, ca şi ceilalţi jucători, iar Energia a făcut o a doua repriză de vis. Oaspeţii au condus doar până în minutul 36, când tabela indica 15-16, din acel moment urmând o perioadă foarte bună a Energiei, cu goluri spectaculoase ale interilor Acatrinei şi Dinescu, acţiuni îndrăzneţe ale lui Enache sau reuşite de pe semicerc ale lui Giotoiu, completate de parade senzaţionale ale lui Şelaru. Cu o astfel de evoluţie şi cu un public frenetic, Energia a ajuns la o diferenţă de cinci goluri faţă de Minaur, scor 24-19 în minutul 51. Chiar şi aşa, având în vedere subţirimea lotului şi efortul imens depus, mulţi dintre cei care au urmărit meciul au trăit cu teama ca Energia să nu capoteze din nou. Nu a fost aşa pentru că echipa gorjeană a arătat de această dată şi suficientă maturitate în a-şi conserva avantajul, finalul consemnând victoria nu doar clară, ci şi pe deplin meritată a Energiei.

Andrieş: „I-am simţit altfel pe băieţi!”
Pe cât de surprinzătoare a fost pentru mulţi acest succes al Energiei, pe atât de sigur pare să fi fost Andrieş pe o evoluţie bună a echipei sale, care spune că a presimţit succesul: „Este o mare surpriză, dar eu am fost convins că vom reuşi să facem şase puncte în acest final de sezon şi să câştigăm şi în Cupa României. I-am simţit altfel pe băieţi chiar dacă avem acele probleme de lot. Chiar şi în acest meci se accidentaseră încă doi jucători şi efectiv nu mai aveam pe cine să bag, dar s-au motivat foarte bine şi au făcut cel mai bun meci din acest campionat. Ţin să-i felicit, e o victorie care ne face mult bine, o victorie care sper să ne dea moral. Mai avem două jocuri acasă şi acest lucru este foarte important, aceste două jocuri eu sunt convins că le vom câştiga”, a declarat Andrieş după victoria Energiei din partida cu Minaur, doar a doua a gorjenilor în acest sezon. La finalul turului, Energia continuă să fie ultima în clasamentul Ligii Naţionale, însă după această evoluţie se reaprind speranţele: „Cel mai important este ca după acest rezultat să ne bucurăm, dar să ştim şi să profităm de tot ce ne dă această victorie, de moralul pe care-l primim acum, şi să legăm mai multe victorii pentru că avem mare nevoie de puncte!”, a spus şi Alin Bădescu, preşedintele clubului Energia.

Susţinuţi în tribune de panduri
Poate puţin surprinzător, tribunele Sălii Sporturilor au fost pline la acest meci al Energiei, deşi gorjenii veneau după evoluţii slabe şi rezultate catastrofale. Printre cei circa 800 de spectatori ce au ţinut să încurajeze Energia s-au aflat şi componenţii echipei de fotbal a Pandurilor, jucători şi antrenori, în frunte cu antrenorul Petre Grigoraş şi preşedintele Mihai Prunariu. „Sperăm ca sâmbătă să facă o surpriză şi echipa de handbal care va avea un meci foarte greu cu Baia Mare, o să mergem cu toată echipa, suntem în cantonament, poate fac şi ei o surpriză pentru că e un adversar foarte puternic şi, de ce nu, să continuăm şi noi duminică şi să fie o săptămână foarte bună pentru sportul gorjean”, spunea Grigoraş la ultima conferinţă de presă susţinută înaintea partidei Pandurilor cu FC Botoşani, antrenorul echipei de fotbal menţionând că a fost cu sufletul şi alături de echipa de baschet la frumosul succes obţinut de aceasta în EuroChallenge.

Energia Târgu Jiu – Minaur Baia Mare 28-24 (13-14)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 800
Energia: Antonaru, Şelaru, V. Popescu, Sifre (3), Ilieş (2), Enache (2), Dinescu (6), Giotoiu (3), Al. Mănescu, Stankevicius (3), Rodrigues, Acatrinei (9). Antrenor: Liviu Andrieş.
Minaur: Tatai, Pop, A. Popescu, Grasu (1), Buşecan, Huta, Pribanic (3), Sadoveac (3), Marta, Mihai, Martinez (3), Milas (2), Sabău (2), Stegavik (9), Bera. Antrenor: Lars Walther.
Arbitri: Adrian Nacu / Adrian Rucoi.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here