Emisiile de sulf de la SE Craiova II, sub limite

533

Săptămâna trecută, reprezentanții Complexului Energetic Oltenia (CEO) au efectuat probe de performanţă la instalaţia de desulfurare a gazelor de ardere de la Sucursala Electrocentrale Craiova II, rezultatele arătând că emisiile de sulf se încadrează sub limitele prevăzute de legislaţie. Într-un comunicat de presă al companiei se precizează astfel că instalaţia comună de desulfurare a gazelor de ardere de la blocurile energetice nr. 1 şi 2 ale Sucursalei Electrocentrale Craiova II, finalizată la sfârşitul lunii decembrie 2015, s-a aflat în aceste zile în probe de performanţă. “Măsurătorile preliminare au arătat că emisiile de sulf în gazele de ardere la ieşire se încadrează sub limitele prevăzute de legislaţie, iar consumurile înregistrate au avut valori sub cele prevăzute în contract şi garantate de executant”, se menţionează în comunicat.
Construcţia instalaţiei de desulfurare a început în septembrie 2012, valoarea investiţiei ajungând la aproximativ 50 milioane euro, fondurile fiind alocate din surse proprii şi credit bancar.
Din totalul cheltuielilor efectuate, CE Oltenia a recuperat în jur de 18,5 milioane euro prin accesarea de Fonduri Structurale de la Uniunea Europeană.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here