Eliminaţi, din hrana zilnică, alimentele dăunătoare sănătăţii

567
margarinaAlimentaţia sănătoasă este cheia unui organism puternic. Pentru a şti cum să vă hrăniţi sănătos, trebuie să ştiţi şi care sunt substanţele chimice sau alimentele nocive dăunătoare organismului. O mare parte din aceste alimente toxice se înscrie în alimentaţia de zi cu zi a fiecăruia dintre noi. Margarina vegetală, băuturile răcoritoare, guma de mestecat sunt doar câteva din alimentele ce dăunează grav sănătăţii organismului.
Pentru cei care vor să se hrănească sănătos şi să elimine din dieta zilnică produsele alimentare toxice, am realizat o listă care conţine toate produsele alimentare ce trebuie înlăturate, treptat sau radical, din alimentaţia de zi cu zi.

Margarina vegetală este prima pe lista alimentelor îmbogăţite cu substanţe chimice şi artificiale este un adevărat pericol pentru sănătate.
Aceasta conţine grăsimi vegetale hidrogenate care pot determina boli cardiovasculare şi neurodegenerative. De cele mai multe ori, grăsimile vegetale hidrogenate acţionează asupra sistemului imunitar, determinând o sensibilitate mai mare la intoxicaţii, infecţii şi chiar la cancer.
Guma de mestecat, consumată în exces şi pe stomacul gol, duce la apariţia gastritelor şi a ulcerului gastric. Aceasta conţine îndulcitori artificiali care pot fi extrem de periculoşi în cazul copiilor, deoarece încetinesc dezvoltarea acestora şi provoacă tulburări ale sistemului nervos.
Mezelurile, atât de utile când nu aveţi chef să gătiţi, sunt extrem de nocive. Acestea se înscriu în gama alimentelor toxice, deoarece conţin grăsimi animale, conservanţi, agenţi de afumare şi numeroşi aditivi periculoşi. Toate aceste substanţe chimice duc la apariţia bolilor de inimă sau a diferitelor tipuri de cancer. Cei care sunt în căutarea unei alimentaţii sănătoase, trebuie să renunţe la consumul de mezeluri.
Băuturile răcoritoare sunt cele mai nocive, dar şi cele mai des consumate. Pentru o alimentaţie sănătoasă, puteţi înlocui băuturile răcoritoare carbogazoase cu sucurile naturale preparate în casă. Băuturile răcoritoare cresc riscul apariţiei bolilor de stomac şi pun în pericol sănătatea dinţilor. De asemenea, răcoritoarele fără zahăr sunt un adevarăt pericol pentru diabetici.
cartofi prajiitChips-urile, ca şi margarina, conţin grăsimi vegetale hidrogenate, arome, dar şi numeroşi coloranţi artificiali. Acestea ar trebui să fie interzise, în special copiilor, deoarece determină o creştere foarte mare a colesterolului.
Cartofii prăjiţi sunt alimente nocive, chiar dacă puţini sunt cei care s-ar gândi la acest lucru. Toxicitatea lor este dată de faptul că zahărul pe care îl conţin cartofii se transformă în glucoză odată cu prăjirea acestora. Glucoza măreşte nivelul de insulină ducând la probleme de sănătate grave.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here