Elevii şi studenţii gorjeni, vaccinaţi anti-gripă porcină

347
eleviCopiii din unităţile şcolare gojene dar şi studenţii vor fi vaccinaţi, în decembrie, împotriva gripei porcine. Vaccinul se va administra însă doar cu acordul părinţilor, iar gravidele doar la cerere, în cadrul campaniei care va începe la 1 decembrie, cu puţin peste două luni de zile.

Institutul Cantacuzino va produce, în prima tranşă, cinci milioane de doze de vaccin Cantgrip iar de anul viitor, producţia va fi de aproximativ un milion de doze pe lună. Cu prioritate va fi vaccinat, de asemenea, personalul care lucrează în domenii precum apărare, graniţe, aeroporturi, hidrocentrale şi personalul medico-sanitar. Numărul cazurilor de gripă porcină din România a ajuns la 333. În Gorj nu s-a înregistrat nici un astfel de caz deşi virusul şi-a făcut apariţia în judeţul vecin, Dolj. Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără întoarsă din SUA. Specialiştii estimează că, odată cu răcirea vremii, incidenţa bolii va creşte semnificativ.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Marius Boeriu a declarat că a primit deja de la Ministerul Sănătăţii o informare în acest sens, dar că nu ştie exact câţi beneficiari de vaccin vor fi în judeţ. Şeful DSP aşteaptă însă să primească dozele de vaccin de la Bucureşti, pe baza însă a solicitărilor de la Gorj.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here