Elevii Şcolii Populare de Artă, remarcaţi la Severin

406

IMG_3798Vinerea trecută, la Severin a-a desfăşurat Festivalul de Folclor în memoria Marianei Drăguţ, la care Şcoala Populară de Artă s-a prezentat cu trei elevi. Cântecele interpretate de aceştia i-au lăsat fără grai pe spectatori, iar rezultatele lor au umplut de bucurie sufletele profesorilor şi numai, tinerii noştri ocupând primele locuri ale podiumului.

Festivalul de Folclor de la Severin în memoria Marianei Drăguţ, s-a desfăşurat vineri, 3 decembrie. De la Târgu-Jiu s-au prezentat la acest festival trei elevi ai Şcolii Populare de Artă (SPA), pregătiţi de profesoara Camelia Argint. Talentul şi dedicarea lor cântecului popular, le-a adus şi premiile cele mai râvnite. „Practic am ras tot. Irina Birău a luat marele premiu, Marian Medregoniu a obţinut premiul I, iar Carmen IMG_3792Duică premiul II. Autoarea morală a acestei performanţe este doamna profesoară Camelia Argint”, a precizat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă.

SPA – şcoală a cântecului popular românesc

Recenta performanţă a celor trei elevi ai Şcolii Populare de Artă, certifică, încă o dată, faptul că la această instituţie se pun bazele viitorilor mari artişti ai scenei folclorice. „Premiile obţinute de ei la Festivalul de Folclor de la Severin sunt o dovadă vie a faptului că Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu este o şcoală de cântec românesc autentic, pentru că premiile vin unul după altul, la toate competiţiile unde ne prezentăm”, a completat Gârbaciu.

La festivalul de la Severin, concurenţii gorjeni au interpretat doine din repertoriul Mariei Lătăreţu, sârbe şi hăulite aparţinând altor nume mari ale scenei cântecului popular gorjenesc.

Profesorii şi conducerea SPA Târgu-Jiu sunt foarte mândri de elevii lor şi sunt bucuroşi că, încă o dată, Gorjul s-a făcut remarcat la un important eveniment folcloric.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here