Elevii Şcolii Gimnaziale „Ecaterina Teodoroiu”, în vizită la tipografie

1297

Ziua Mondială a Educaţiei a fost marcată printr-o serie de activităţi, concursuri, vizite, sesiuni de referate şi comunicări, la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu.

Pentru a puncta însemnătatea evenimentului şi anume „Ziua Internaţională a Educaţiei” elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” s-au reunit, ieri, la şcoală unde au desfăşurat o serie de activităţi deosebite.
Elevii claselor pregătitoare împreună cu cadrele didactice, Liliana Făgaşi, Marcelica Trancă şi Mihaela Şcheau au efectuat şi o vizită la Tipografia „Prod Com”. Încă de la primele ore ale dimineţii elevii au pornit dornici să afle drumul cărţii şi au făcut cunoştinţă cu una din meseriile mai puţin ştiute de ei, cea de tipograf. Interesul pentru a afla cât mai multe despre cărţi i-a determinat pe elevi să asculte sfaturile preţioase de vizita tipografie 2la tipografi. Astfel, ei au aflat cum un text ajunge la editură, cum se prelucrează textul şi cum se tipăreşte, se multiplică şi se leagă cărţile. Copiii au văzut maşina de tipărit ziarul, au fost atenţi să vadă procesul prin care acele suluri mari de hârtie devin ziare şi au primit din partea angajaţilor, ziare pe care le-au răsfoit, impresionându-i paginile cu poze colorate. Întâlnirea de ieri la tipografie a făcut ca în final copiii, devenind cel puţin pentru o zi prieteni ai cărţii, să ia contact la modul real cu ceea ce înseamnă o tipografie. După această vizită elevii s-au întors la şcoală unde au continuat seria activităţilor dedicate acestei zile, fiind invitaţi să participe la concursul de desene pe asfalt cu tema „Chipul învăţătoarei mele”.
Astfel, ieri atât elevii de gimnaziu cât şi cei din clasele mici au fost încântaţi să realizeze activităţile propuse pentru această zi, fiind pentru ei o zi de şcoală mult mai relaxantă şi plăcută.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here