Elevii, Școala și Biblioteca

537

ZIUA LABIRINTULUI străbătut cu ochiul minții alimentat de senzorialul văduvit de văz, a rămas după final ca o experiență de neuitat în memoria celor care au trăit aventura participării. Pentru că, în cel mai clar sens, a fost o aventură culturală, ceea ce au propus elevii de la Clubul de lectură și creație LABIRINT, al Colegiului Național ”George Coșbuc” Motru. Să mergi cu ochii închiși către o emoționantă și emoțională întâlnire cu Brâncuși, cu arta și cu momente ale definirii lui ca artist, este o provocare pentru orice spectator-participant la inedita exprimare teatrală a LABIRINTULUI. Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj, pentru o reprezentație cât ziua de lungă, s-a transformat în scenă, elevii în actori-magicieni dăruind lumina înțelegerii altfel a realității, a unei realități interioare, mai ales, expusă spre o altfel de lume.
Un act de cultură care se dorește repetat, după părerea unanim exprimată de cei ce au străbătut labirintul cu emoție și bucurie finală pentru că au fost protagoniști. Încă un amănunt de luat în seamă, sâmbătă, la încheierea piesei cu 12 acte, cortina nu s-a coborât, dimpotrivă s-a ridicat oferind lumina înțelegerii, dacă PRIVEȘTI… PÂNĂ VEI VEDEA!
Un mod inspirat de realizare a educației nonformale, care înseamnă în primul rând plăcerea de a cunoaște și de a te dezvolta, o relație bine conturată prin acest exemplu școală – elev – bibliotecă.
Felicitări și aplauze pentru arhitectul-regizor al labirintului – Rodica Păuna, profesoară și directoare adjunctă la CN „George Coșbuc” Motru și merituoșilor constructorii-actori ai labirintului: Cristina Albișoru, Costina Dan, Andreea Idita, Valentina Scînteie, Oana Chisă, Lorena Bresniceanu, Cătălina Matei, Eunice Novacovici, Alexandru Dochian, Florin Răducu, Irina Mutică, Iulia Râbu, Bianca Rotaru, Ruth Novacovici, Alexandru Guzu, Cristian Iordan, Alin Onea, Corina Avram, elevi ai CNGC Motru.
Viorel Surdoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here