Elevii liceului „Constantin Brăiloiu”, premiaţi la concursuri naţionale

412

Cadrele didactice ale Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” se pot mândri cu elevii pe care îi pregătesc. Rezultatele obţinute de aceştia la concursurile naţionale la care au participat le încununează eforturile depuse în pregătirea zilnică. În cursul acestei luni, ei au fost prezenţi la Brăila şi Caracal, de unde s-au întors cu premii frumoase şi demne de toată lauda.

În perioada 31 octombrie – 03 noiembrie 2013, şapte elevi ai claselor a X-a, a XI-a şi a XII-a de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu au participat la cea de-a IV-a a ediţie a Concursului Naţional de Comedie “Ştefan Mihăilescu – Brăila” ce a avut loc în Brăila. Concursul a reunit elevi din 9 licee vocaţionale din ţară cu clase de artă dramatică: Botoşani, Brăila, Buzău, Galaţi, Iaşi, Timişoara, Bucureşti şi Târgu-Jiu.

Elevii gorjeni, premiaţi la Brăila
La secţiunea interpretare individuală, elevii târgujieni ce au urcat pe podium au fost: clasa a XII-a, Oana Marinescu – premiul I, Mihai Rădulea – menţiune clasa a XI (profesor coordonator Cosmin Brehuţă Ciobănuc), Vlad Rădulea – menţiune (profesor coordonator Dragoş Spahiu).
La secţiunea scenetă, premiul I a fost obţinut de trupa „2%”, trupa liceului cu spectacolul „Dawn Way” de Oleg Bogaev. Juriul Concursului a fost format din personalităţi ale sistemului universitar de specialitate: Preşedintele de onoare al juriului a fost fiul maestrului, Florin Mihăilescu -Brăila, preşedintele juriului, prof. dr. Adrian Brăescu, inspector general la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, iar membrii – conf. univ. dr. Mihaela Beţiu, de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” Bucureşti, conf. univ. dr. Daniela Lemnaru, de la Universitatea Naţională de Artă Târgu Mureş, prof. univ. dr. Bogdan Ştefan Ulmu, de la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iaşi, prof. Adrian Simion, inspector de specialitate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila.

Premii valoroase după participarea la Festivalul „Lyceum”
În perioada 7-10 noiembrie, 17 elevi ai Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu au fost prezenţi la Caracal la cea de-a v-a ediţie a Festivalului de teatru pentru tineret „Lyceum” ce s-a desfăşurat la Teatrul “Ştefan Iordache” din localitate.
S-au prezentat elevi de liceu din zona Olteniei din judeţele Olt, Gorj, Vâlcea şi Dolj. Premiile obţinute au fost: Cel mai bun spectacol: „Dawn Way” de Oleg Bogaev – trupa „2%”, Oana Cercel şi Andrada Dobre premiile II şi III la secţiunea individual menţiune (prof coordonator Dragoş Spahiu). Elevii au participat la ateliere de lucru conduse de studenţi ai UNATC: Beatrice Meda, Alina Chiriac, Ionuţ Anghel şi Ioana Călin, cei ce au fost şi membrii juriului. Preşedintele Juriului a fost actorul Vlad Zamfirescu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here