Elevii în vizită la deţinuţii Penitenciarului Târgu-Jiu

364

Penitenciarul Târgu-Jiu găzduieşte în perioada 01 -05 aprilie 2013 o serie de activităţi în cadrul proiectului educaţional „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, derulat în săptămâna “Şcoala altfel”, în calitate de partener al unor instituţii de învăţământ din judeţul Gorj. Astăzi vor vizita unitatea de detenţie din municipiu elevii Colegiului „Gheorghe Tătărăscu” din Rovinari.

Potrivit Laviniei Lupu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu până la această dată au trecut pragul unităţii de detenţie mai multe grupuri de elevi de la Şcoala Generală “Voievod Litovoi” Nr.5, Colegiul Tehnic Nr.2, Liceul Energetic, Colegiul Tehnic „Henri Coandă” din Târgu-Jiu pentru derularea unor demersuri educaţionale.
Elevii însoţiţi de cadre didactice au avut ocazia de a discuta cu persoane private de libertate care le-au împărtăşit experienţele lor de viaţă, factorii care au favorizat comiterea unor infracţiuni şi ce presupune traiul în detenţie. Întâlnirile au fost moderate de inspector principal Raluca Dobriţan, psiholog în cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu.
“Aceste activităţi au un impact deosebit asupra participanţilor, elevii fiind impresionaţi de faptele relatate, de mediul carceral şi de fragilitatea limitei dintre libertate şi detenţie. În ceea ce priveşte persoanele private de libertate, prin implicarea în acest gen de activităţi se urmăreşte dezvoltarea responsabilităţii şi a sentimentului de valorizare, consolidarea atitudinilor prosociale şi asumarea de către aceştia a unui rol activ în viaţa societăţii, în vederea facilitării reinserţiei după liberare”, a precizat Lavinia Lupu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here