Elevii Grupului Şcolar „Traian Vuia” riscă să îngheţe de frig la iarnă

1805

mergea scoliMembrii Colegiului Prefectural Gorj au dezbătut ieri pe larg problemele întâlnite la orice început de an şcolar în judeţul nostru. Problema gravă care va debuta odată cu sezonul rece este aceea a încălzirii sălilor de…

clasă din unităţile de învăţământ gorjene. O situaţie dificilă se înregistrează la nivelul Grupului Şcolar Transporturi Auto „Traian Vuia” din municipiul Târgu Jiu. Acolo centralele sunt funcţionale, dar gazele sunt întrerupte pentru neplata facturilor. Această unitate are neachitate lemnele din anii anteriori şi pentru anul în curs nu vor mai putea achiziţiona lemne. Astfel, elevii riscă să intre în iarnă fără ca sălile de curs să fie încălzite, iar programa de învăţământ să nu poată fi asimilată de către aceştia în condiţii normale.

Cantităţi mici pe stoc de combustibili sunt la Şcoala Generală Arcani, la Grupul Şcolar Industrial „Constantin Brâncuşi” Peştişani. La Şcoala Primară Bulbuceni, din localitatea Căpreni, încălzirea se face cu combustibil solid, iar până la această dată aprovizionarea nu s-a efectuat.
Conform lui Nicolaie Mergea, inspectorul şcolar general al Gorjului, toată încrederea este în conducerea primăriilor din fiecare localitate. „Avem asigurarea primăriilor că se va încheia aprovizionarea cu lemne până la debutul iernii, iar sobele vor fi pregătite să funcţioneze în condiţii de eficienţă, siguranţă şi securitate”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here