Elevii gorjeni, răsplătiți cu premii și mențiuni la olimpiadele de Limba Română și limbi străine

844

Paisprezece dintre elevii care au reprezentat județul Gorj la etapele naționale ale olimpiadelor de Limba Română și limbi străine s-au întors acasă cu premii sau mențiuni.

În perioada 20 – 24 aprilie, la Târgoviște, s-a desfășurat Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de liceu. Dintre cei care au format lotul Gorjului la această competiție, doi au reușit să obțină un Premiul Special și o Mențiune. Premiul Special a fost obținut de Cosma Miruna, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național “Spiru Haret” Târgu-Jiu (prof. Georgeta Popescu), iar Mențiunea i-a fost acordată Mariei Predescu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu (prof. Marinela Pîrvulescu).

Rezultate bune la Limba franceză
Săptămâna trecută, la Piatra Neamț, s-a desfășurat și etapa națională a Olimpiadei de Limbi Romanice. Reprezentanții județului nostru au obținut rezultate bune la Limba Franceză și Limba Italiană. La Limba Franceză, Covaci Jucu Petruța Valentina, elevă în clasa a VII-a la Liceul cu Program Sportiv Târgu-Jiu (prof. Raluca Lăpădat), a obținut o Mențiune, iar Giorgi Denisa Marilena, elevă în clasa a VIII-a la aceeași unitate de învățământ, a obținut un Premiu Special. Tot Premii Speciale au obținut Popescu Diana Patricia (clasa a IX-a, Liceul Teoretic Novaci, prof. Țicu Alina) și Rîbu Georgiana (clasa a X-a, Colegiul Național “George Coșbuc” Motru, prof. Elinescu Emilia). O altă elevă de la Colegiul Național “George Coșbuc” Motru, Pinoșanu Cătălina (clasa a XI-a, prof. Emanuela Crețu), a fost răsplătită cu Premiul III.

Premiul I la Limba italiană
La Limba italiană, lotul Gorjului a obținut un Premiu I, un Premiu III și două Premii Speciale. Premiul I a fost adjudecat de Gavrilescu Ana-Maria, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național “Spiru Haret” Târgu Jiu (prof. Oprea Lavinia), Premiul III de Halasz Raluca, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teologic Târgu-Jiu (prof. Giugiuc Ciprian), iar Premiile Speciale de Prejneanu Maria Francesca (clasa a IX-a, Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, prof. Giugiuc Ciprian) și Merfu Turneanu Carla Maria (clasa a X-a, Colegiul Național “Spiru Haret” Târgu-Jiu, prof. Oprea Lavinia).

Premiul I și la Olimpiada de Limba Germană
Și Olimpiada Națională de Limba Germană Modernă le-a adus elevilor gorjeni premii. La proba de proiect, Mihaela Isvercianu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu (prof. Burtea – Protesoiu Gabriela) a obținut Premiul I, iar Dobrițoiu Daria, elevă în clasa a XII-a la aceeași unitate de învățământ (prof. Scorțanu Lili) a obținut Premiul III; un alt elev de la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, Muscă Minas (prof. Burtea – Protesoiu Gabriela) s-a întors de la aceeași competiție cu o mențiune.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here