Elevii fac naveta pentru a veni la orele lui Ştefan Popescu

696
stefan popescu (1)Cunoscut pentru măiestria cu care cântă la instrumentele de suflat, fiind denumit de unii drept „omul – orchestră”, Ştefan Popescu, directorul adjunct al Şcolii Populare de Artă din Târgu – Jiu, este şi un foarte bun profesor. Acest lucru este recunoscut în toată ţara, fiind solicitat de elevi din foarte multe judeţe.

În prezent, Ştefan Popescu are patru elevi care vin din alte judeţe pentru a se pregăti împreună cu artistul gorjean. Astfel, Mihai Tiţoiu, elev în anul II la fluier vine din Vaideeni, Vâlcea, la fel ca şi colegul său Ştefan Săvoiu, elev în anul I, tot la fluier. Un alt tânăr instrumentist care apreciază sfaturile gorjeanului este Daniel Preduşel, care se perfecţionează la fluier, tânărul fiind membru al Ansamblului Armatei din Bucureşti. De asemenea şi din Dolj, de la Pleniţa mai exact, Marius Ştefan Ruican, vine tot la Târgu – Jiu pentru a continua cursurile de fluier pe care le-a început anul trecut cu Ştefan Popescu, acum fiind deja în anul II. De-a lungul timpului, profesorul a mai avut elevi şi din alte zone ale ţării cum ar fi Piteşti, Mehedinţi, Hunedoara.
Elevi performanţi
„Am mulţi elevi şi foşti elevi performanţi şi, pentru că în ţara noastră nu există aşa ceva, vreau să înfiinţez şi o facultate”, a declarat Ştefan Popescu. Cunoscut pentru dragostea sa pentru instrumentele de suflat şi, mai ales, pentru „instrumentele” originale pe care le foloseşte, spre deliciul publicului, gorjeanul dovedeşte măiestrie în mânuirea oricărui obiect care ar putea scoate o notă muzicală sau un sunet clar. Astfel, în mâinile acestuia, o banală sticlă, o nucă sau multe alte obiecte pe care nimeni nu ar avea curajul să le considere instrumente, prind pur şi simplu viaţă. Printre cei pe care i-a îndrumat şi i-a pregătit, de-a lungul timpului, se numără inclusiv fiul său, Ciprian Popescu, în prezent şi el profesor de nai la Şcoala Populară de Artă. Alţi foşti elevi ai săi au ajuns fie la Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului”, cum este cazul lui Laviniu Păducel, profesor la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” – Dumitru Pasăre, precum şi mulţi alţi elevi care au câştigat premii la concursuri naţionale şi internaţionale.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here