Elevii de la Colegiul Tehnic Motru, la Euroscola

876

Plini de entuziasm, curajoşi şi dornici de a schimba ceva, elevii Colegiului Tehnic Motru s-au angrenat într-un concurs naţional numit Euroscola, având ca temă anul acesta “Drepturile noastre în Uniunea Europeană”. Coordonaţi de profesorii Adela Ruşeţ şi Nicolae Ruşeţ, elevii CT Motru au reuşit să deruleze primii paşi din cadrul proiectului prin vizite la primăriile comunelor Broşteni, Floreşti, Cătunele, Samarineşti si Glogova încheind parteneriate cu scopul de a încuraja tinerii să participe la alegerile pentru Parlamentul European.

Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană şi pentru a promova participarea lor la construcţia Uniunii Europene. Programul reuneşte periodic elevi de liceu din cele 27 de state membre, oferindu-le ocazia, pe parcursul unei zile, să afle cum funcţionează Parlamentul European, să lege prietenii, să înveţe despre modul de viaţă, despre viziunile şi aşteptările tinerilor din alte state membre ale Uniunii. Zilele Euroscola sunt organizate la Strasbourg de mai multe ori pe an. La fiecare eveniment se adună aproximativ 600 de elevi din toată Uniunea Europeană. În contextul Anului european al cetăţenilor consacrat drepturilor care decurg din statutul de cetăţean al Uniunii Europene, Biroul de Informare al Parlamentului European în România, propune ca subiect al concursului EUROSCOLA de anul acesta un proiect de campanie de creştere a implicării cetăţenilor în procesul decizional european.

De la CT Motru, la Euroscola
Elevii Colegiului Tehnic Motru, coordonaţi de profesorii Adela Ruşeţ şi Nicolae Ruşeţ, au reuşit să deruleze primii paşi din cadrul acestui proiect, prin vizite la primăriile comunelor: Broşteni, Floreşti, Cătunele, Samarineşti şi Glogova, încheind parteneriate cu scopul de a încuraja tinerii să participe la alegerile pentru Parlamentul European. În acest sens au fost distribuite pliante în care sunt prezentate obiectivele proiectului de campanie derulat de echipa de elevi a Colegiului Tehnic Motru. Primarii acestor comune: Alexandru Boruga, Radu Pasăre, Florinel Ţuilă, Marian Ardeiu şi Gheorghe Alpredi, le-au vorbit elevilor de aspecte legate de tema proiectului şi au desfăşurat activităţi plăcute şi utile de ambele părţi. Manifestările din cadrul proiectului vor continua, reprezentanţii CT Motru sperând ca rezultatul să fie pozitiv. „La Colegiul Tehnic Motru, elevii sunt în centrul atenţiei noastre. Orice activitate în care sunt implicaţi este un plus pentru şcoală, dar şi pentru comunitate. Ii felicit pe colegii mei, coordonatori de proiect pentru dorinţa de a implica elevii în proiecte, atât de importante care să ducă numele C.T. Motru şi peste hotarele acestei ţări”, a precizat Niculina Chiţulescu, directorul Colegiului Tehnic Motru.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here