Elevii Colegiului Tehnic nr. 2 pun accentul pe practică

354

ecologizare (1)Accentul care trebuie pus pe practică în unităţile şcolare din Gorj a fost discutat ieri în cadrul simpozionului interregional „Stagiile de practică – o cale spre piaţa muncii”. Acesta a avut loc la Colegiul Tehnic nr. 2 din Târgu-Jiu, organizator al proiectului. La acesta participă elevii de la specializarea „resurse naturale şi protecţia mediului”.

Proiectul „Stagiile de practică – investiţie pentru viitor” este cofinanţat din fonduri europene şi se desfăşoară pe o perioadă de doi ani, începând cu anul 2009. Acum este deja al doilea an şcolar în care este implementat. Proiectul se referă la pregătirea suplimentară, prin practică, de cele mai multe ori, a elevilor de la Colegiul Tehnic nr. 2 pentru a putea ocupa un loc de muncă în domeniul protecţiei mediului. În acest sens, unitatea de învăţământ are ca partener Agenţia Naţională Direcţia de Ape Jiu – Craiova Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, Universitatea „Constantin Brâncuşi” Târgu-Jiu şi Casa Corpului Didactic Gorj. Cunoştinţele şi competenţele elevilor sunt fundamentate prin tot felul de acţiuni. Potrivit lui Gheorghe Fometescu, fostul director al Agenţiei de Protecţia Mediului Gorj, în anul care deja s-a scurs din aceast proiect copiii au fost la acţiuni de ecologizare, au fost duşi la groapa de gunoi modernă, unde deşeurile sunt selectate şi au participat la multe activităţi.

Simpozion interregional

În cadrul acestui proiect ieri, la Colegiul Tehnic nr. 2 a fost organizat un simpozion interregional numit „Stagiile de practică – o cale spre piaţa muncii”. Pentru elevi a fost organizat şi un concurs care a avut mai multe secţiuni şi anume fotografie, secţiunea ştiinţifică, secţiunea spot, film scurt-metraj, secţiunea informatică – prezentări în power-point. Cadrele didactice au participat şi ele la un simpozion pe tema dată. Au fost prezentate mai multe lucrări, în rândul elevilor fiind premiate cele mai bune. Din comitetul ştiinţific au făcut parte mai mulţi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, cadre de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu şi de la Casa Corpului Didactic.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here