Elevii, „la curent” cu drepturile consumatorilor

369

concurs opcCopiii gorjeni au posibilitatea să demonstreze faptul că sunt o generaţie de consumatori informaţi şi că nu vor pica niciodată în plasa operatorilor economici care încearcă să îi ducă de nas.

Elevii participă, astfel, la un concurs pe teme de protecţia consumatorilor.
Elevii de la unităţile de învăţământ din Gorj vor fi, cel mai probabil, consumatorii bine informaţi de mâine. O parte dintre aceştia participă la un concurs iniţiat de Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), „Alege! Este dreptul tău!”. Pentru elevii din clasele de şcoală generală concursul va consta în realizarea unor desene care vor fi jurizate şi care au o temă aleasă de organizatori. În schimb, elevii de liceu vor participa la un test grilă cu întrebări la care trebuie să răspundă cât mai corect. Întregul regulament poate fi găsit pe site-ul ANPC, la secţiunea ANPC Junior. În Gorj, concursul se va desfăşura la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu, sâmbătă, de la ora 10.30.
Campanie pentru consumatori
Concursul se desfăşoară în apropierea datei de 15 martie, când se sărbătoreşte Ziua Protecţiei Consumatorilor. Potrivit Mihaelei Răducan, cu această ocazie va avea loc şi o campanie de conştientizare a cetăţenilor, care va consta în împărţire de pliante şi discuţii cu consumatorii. Acest lucru se desfăşoară în fiecare an, comisarii de la Protecţia Consumatorilor mergând în locurile aglomerate şi pieţele din Târgu-Jiu şi nu numai pentru a vorbi cu oamenii despre problemele pe care le pot întâlni în calitatea lor de consumator dar şi despre drepturile pe care le au.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here