Elevi târgujieni, în finala Concursului Naţional „Euroşcoala” – „Şi pentru ei contează”

478
Alegerile europarlamentare şi importanţa Parlamentului European, pentru comunitate şi pentru fiecare tânăr în parte, reprezintă subiectul proiectului „Şi pentru tine contează”, din cadrul Concursului Naţional „Euroşcoala”.

Competiţia este realizată de Biroul de Informare al Parlamentului European.

În proiectul “Şi pentru tine contează” participă şi o echipă formată din 25 de elevi și trei cadre didactice din Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” (CNTV) din Târgu – Jiu. Gorjenii şi-au propus drept obiective informarea cetăţenilor cu privire la aspecte concrete legate de Parlamentul European, formularea de propuneri pentru europarlamentari, integrarea activităţilor educative din şcoală în proiecte de educaţie la nivel european. Scopul proiectului în sine este acela de a implica activ şi direct tinerii liceeni în probleme de interes naţional şi european.
Echipa CNTV, în finală
Prima etapă a proiectului s-a desfăşurat în luna mai, în Parcul Central, unde au fost amenajate ateliere de lucru pe tema alegerilor europarlamentare şi a implicării cetăţenilor care au drept de vot. În cadrul celei de-a doua etape au fost realizate, efectiv, materiale pentru proiect şi anume un album foto, un film, CD, proiectul propriu – zis. Acestea au fost trimise Biroului de informare al Parlamentului European, evaluarea lor ducând Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” între finalişti, ajungând, astfel, la ultima etapă. Aceasta a presupus realizarea unui eseu până la 15 octombrie, în limba engleză sau franceză pe tema rolului Parlamentului European în soluţionarea conflictelor. Elevii care participă pot primi, ca premiu, o excursie la Strasbourg şi participarea, timp de 10 zile, la lucrările Parlamentului European.
Dezvoltarea abilităţilor de comunicare
Proiectul a ajutat tinerii implicaţi să îşi dezvolte diferite abilităţi necesare şi anume: dialogarea cu cetăţenii, exersarea spiritului de echipă, propunerea de soluţii, formularea unor puncte de vedere argumentate, exersarea aptitudinilor şi atitudinilor sociale şi organizatorice, importanţa participării tinerilor în viaţa comunităţii, etc.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here