Elevi etalon de naţională, la Şcoala Generală “Constantin Săvoiu” (I)

699

Dascălii Şcolii Generale ,,Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu reuşesc anual să pregătească un număr mare de elevi care ajung să se califice la faze naţionale şi chiar internaţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare, demonstrând că, în cadrul acestei unităţi de învăţământ, performanţa este la ea acasă. Elevii se ridică şi ei la nivelul profesorilor, modelându-se rapid în mâna cadrelor didactice care le indică direcţia spre viitor. Cu ajutorul unor astfel de dascăli de nota 10, se formează clase cu elevi extrem de inteligenţi ca cei de la Colegiul Naţional ,,Tudor Vladimirescu”, de care Gorjeanul a relatat recent, cea mai mare parte a lor fiind pregătiţi la această şcoală.

Elevii Şcolii Generale nr. 8, cum mai este cunoscută şi drept ,,Constantin Săvoiu”, participă anual la olimpiade, spiritul competitiv fiind o trăsătură normală în cadrul unităţii de învăţământ, atât în rândul şcolarilor cât şi al profesorilor. Nu degeaba mai mulţi elevi au obţinut premiul I la olimpiade şcolare, faza judeţeană, pentru câte două materii, alegând, în final, să participe doar la una, timpul de desfăşurare al competiţiilor nepermiţându-le o dublă candidatură a lor la naţionale.
Este şi cazul elevului Tribus Leon Roland Balan care şi-a adjudecat de altfel podiumul atât la matematică cât şi la informatică, alegând, în final, să se prezinte la faza naţională pe disciplina matematică.
,,M-am calificat la faza naţională a olimpiadei de informatică şi la cea de matematică pentru clasa a V-a. Nu a fost foarte dificil să mă pregătesc, am mai muncit suplimentar, plus munca la clasă şi, în final, am reuşit două calificări. M-au pregătit profesorii Simona Stoicoiu, Mihaela Runceanu şi Mirela Ştiucă”, a declarat Tribus Leon Roland Balan.
Nu este singurul elev al şcolii ajuns la această performanţă. Mihai Soare, elev în clasa a VI-a, s-a calificat la naţională tot la două discipline. ,,M-am calificat la olimpiada naţională de matematică şi la cea de fizică. Nu a fost greu deoarece cu mult lucru se poate face performanţă. Am ales să mă duc mai departe la olimpiada de matematică deoarece nu pot să le susţin pe ambele, amândouă desfăşurându-se în aceeaşi perioadă. Profesorii care m-au pregătit sunt Mircea Stoichiţoiu la matematică şi Simona Voiculescu la fizică”, a declarat elevul Soare.

Pe podium an de an
Şi la clasele a VII-a din cadrul şcolii se face performanţă, şi asta în fiecare an.
,,Anul acesta am luat locul al III-lea la faza judeţeană a olimpiadei de matematică şi menţiune la judeţeană, la bilogie, iar anul trecut m-am calificat la naţională la matematică. Cu multă muncă suplimentară se poate orice. Profesorii mei au fost Simona Stoicoiu la matematică şi Elena Zăvadă la biologie”, a declarat eleva Sorana Mitoi, mulţumită că la Şcoala Generală nr. 8 este competiţie şi sunt elevi foarte buni care se încurajează unii pe alţii. Ea este unul dintre mulţii elevi foarte buni din clasele a VII-a de la ,,Constantin Săvoiu”.
De altfel, Ana-Maria Simionescu, elevă tot în clasa a VII-a, întăreşte regula. ,,Nu merg la naţională deşi la biologie am luat locul I. S-a făcut o departajare a celor de pe podium şi a fost selectat un alt băiat de la Motru să meargă la următoarea fază. Nu o să renunţ pe viitor să particip la această olimpiadă deoarece îmi place competiţia foarte mult. Colegii mei mă susţin şi îmi urează succes la orice olimpiadă la care particip. Elena Zăvadă este profesoara care m-a pregătit la biologie”, a declarat de altfel Ana-Maria Simionescu.

Limba română şi matematica, pe locul I
Materiile în care elevii de la Săvoiu excelează sunt numeroase, dar la concursurile de limbă română şi matematică s-a dovedit că şcolarii acestei unităţi de învăţământ acced doar la podium. ,,Am participat la Concursul Naţional <<Cultură şi Spiritualitate Românescă>> şi m-am calificat la etapa naţională. Am fost pregătită de profesoara Corina Panduru şi eu zic că se poate. Eu sunt pasionată de limba română iar profesorul a realizat asta şi m-a pregătit şi mai mult. Colegii mei mă susţin, îmi sunt alături şi îmi urează tot timpul succes. Încerc să am şi timp liber, pe lângă timpul dedicat studiului”, a declarat Iulia Pascu, elevă în clasa a VI-a la această şcoală.
,,Am participat la olimpiada de lingvistică. Am fost pregătită de profesoara Corina Panduru şi la matematică de Mircea Stoichiţoiu. Sunt elevă în clasa a VIII-a. Concursul acesta este mai mult de logică, şi am lucrat subiectele care s-au propus.. O să merg la faza naţională la lingvistică. Nu a fost foarte dificil”, a menţionat şi Teodora Negrea. Eleva a obţinut şi menţiune la olimpiada judeţeană de chimie, fiind pregătită de profesoara Ileana Popescu.
,,M-am calificat şi eu la olimpiada naţională de lingvistică fiind pregătită de profesorii Corina Panduru la română şi de Mircea Stoichiţoiu la matematică. Nu a fost foarte dificil dar fiind primul an nu am prea ştiut la ce să ne aşteptăm, la ce subiecte. Am făcut câteva modele pe care le-am lucrat, plus cele date de profesoara Panduru”, a declarat şi eleva Roxana Ştiucă.

Educaţia tehnologică şi fizica, mână în mână
În şcoala ,,Constantin Săvoiu” se munceşte nu glumă iar rezultatele elevilor sunt mai mult decât grăitoare. Inclusiv pe disciplina Educaţie Tehnologică elevii fac performanţă, iar fizica este pe podium de ani buni.
,,M-am calificat la olimpiada naţională de Educaţie Tehnologică fiind pregătit de profesoara Violeta Dulubei. Este o materie foarte logică care ne ajută”, a declarat Vlad Mazurencu, elev în clasa a VII-a, arătând că şcoala nu duce lipsă de rezultate foarte bune. Regula o susţine şi colegul său, Mihai Ciurea, tot dintr-a VII-a care a luat locul I la faza judeţeană pe această materie.
,,M-am calificat la olimpiada naţională de fizică şi am fost pregătit de profesoara Ileana Popescu. A fost cam dificil dar a meritat. Ca să reuşeşti este nevoie de muncă dar, în final, merită”, a spus Mihai Gabriel Ciurea care va pleca la Satu-Mare pentru naţională.

Rezultate şi iar rezultate
Directorul adjunct al unităţii de învăţământ, Ileana Rovenţa Micu, subliniază de altfel rezultatele şcolii dar şi aportul adus în pregătirea elevilor de către dascălii unităţii de învăţământ. ,,Avem un colectiv de cadre didactice de excepţie în şcoala noastră, cu pasiune pentru munca cu elevul. Am avut în fiecare an, cel puţin în ultimii zece de când funcţionez aici ca şi director adjunct, rezultate deosebite cu elevii şcolii, foarte mulţi participând la concursuri şi olimpiade naţionale cu premii câştigate la nivel naţional. Avem foarte multe diplome afişate aici în holul şcolii şi ne mândrim cu ele ca şi cu elevii care le-au obţinut. De altfel, elevii noştri, majoritatea, pleacă spre Colegiul Naţional <<Tudor Vladimirescu>>, liceu care este în consorţiu cu noi şi cu Şcoala nr.4. Rezultatele care se obţin, dumneavoastră le-aţi notificat în presă demonstrându-se că aceşti elevi au o bază solidă. Ei pleacă cu cunoştinţe solide din şcoala generală şi pot face, mai departe, performanţă. Cadrelor didactice, le mulţumim pe această cale pentru implicarea lor în actul de pregătire al tinerei generaţii. Sperăm în rezultate foarte bune şi pe mai departe”, a declarat directorul adjunct Ileana Rovenţa Micu.
De altfel, luni reprezentanţii Ministerului Educaţiei au invitat în capitală, pentru a fi premiate acolo, două cadre didactice ale unităţii de învăţământ, alături de conducerea şcolii, arătându-se că ministerul acordă o atenţie sporită olimpicilor de la nivel naţional şi internaţional ai ţării.
(Va urma)
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here