Elevi din Gorj, calificați la etapa națională de robotică

2404

Echipa Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, Tea-Borgs, s-a calificat la etapa națională a concursului de robotică „BRD First Tech Challenge”.
Elevii din Târgu-Jiu au participat, săptămâna trecută, la etapa regională desfășurată la Timișoara, „Winning Aliance Award”. Gorjenii au fost căpitanii alianței învingătoare, din care au mai făcut parte echipajele RO031@soft.hoarders și RO 119@delta_force_robotics.
„Mulțumim din suflet organizatorilor pentru atmosfera incredibilă creată, celorlalte echipe participante la concurs pentru performanța de care au dat dovadă și, în mod special, mentorilor noștri fără de care nu am fi putut ajunge până aici, Mirel Stoian și Eugen Nodea”, a transmis echipa Tea-Borgs. La concurs au participat 45 de echipe din Timișoara, Arad, Sibiu, Craiova, Constanța, Hunedoara, Râmnicu Vâlcea, Deva, Petroșani, Slatina, Turnu Măgurele, Calafat, Drobeta-Turnu Severin, Hunedoara, Ineu, Moldova Nouă, Drăgășani, Petrila, Vulcan, Făget și Târgu-Jiu (două echipe: Tea Borgs+TeamPhoenix). Au participat și trei echipe internaționale: St. Petersburg – Russian Federation (2) și Podgorica – Montenegro. Etapa națională a competiției se va desfășura în acest an la Cluj Napoca, în perioada 27-29 martie. Tinerii din Gorj se vor întrece pentru un loc la campionatul mondial de robotică din SUA.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here