Elevi cu păduchi şi râie în şcolile gorjene – Unde şi cum, nu se ştie!

339

adriana sfarleazaÎn urma unui control efectuat la începutul anului şcolar în unităţile de învăţământ din judeţ de către Direcţia de Sănătate Publică Gorj au fost depistaţi în jur de 70 de copii cu păduchi şi râie.

Nici purtătoarea de cuvânt Elena Piţian şi nici directoarea adjunctă a instituţiei, Elena Sfârlează nu au ştiut să furnizeze date concrete despre cazurile de pediculoză apărute în rândurile şcolarilor şi în acest an, precum şi ce măsuri vor fi luate pentru combaterea fenomenului.

Purtătoarea de cuvânt, pe dinafară de subiect
Elena Piţian, cu toate că ar fi trebuit să cunoască în amănunt problema în sine, nu a reuşit să ofere presei niciun fel de detaliu, motivând că dosarele se află în biroul directoarei, care nici mai mult nici mai puţin este încuiat. Pentru mai multe amănunte s-a încercat pasarea presei pentru a doua zi, pe motiv că directoarea adjunctă este plecată la Bucureşti. Deşi, informaţia fusese dată deja pe diferite canale media.
Directoarea ştie ce se întâmplă, doar aşa … per ansamblu
Într-adevăr Elena Sfârlează se afla în drum spre capitală, iar informaţiile concrete nu erau cunoscute nici de către aceasta. Aceasta nu stăpânea deloc problema în sine, oferind date ambigue, iar în ceea ce priveşte locurile unde s-au găsit cazurile de pediculoză, acestea îi erau în totalitate necunoscute. Aşadar, nu se poate concluziona decât faptul că nici după o lună de zile , directoarea adjunctă nu s-a interesat de rezultatele controlului dispus chiar de către instituţia pe care Sfârlează o coordonează. „Este un control realizat în septembrie, un triaj epidemiologic făcut la începutul anului şcolar”, a declarat aceasta.
Sfârlează: „Nu este o situaţie gravă”
Într-un final, directoarea Sfârlează a dres busuiocul pedalând pe aproximări şi presupuneri. Potrivit acesteia, situaţia depistată la începutul anului şcolar nu este una gravă ba dimpotrivă este una mult mai bună decât cele din anii precedenţi. Aproximativ 70 de cazuri de copii cu păduchi, un caz de râie, în jur de 200 de copii cu roşu în gât şi 34 de micuţi cu boli de piele, a fost tot ceea ce ne-a putut spune directoarea adjunctă a DSP Gorj.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here